Alanya, yine yaptı yapacağını! Bu yıl 23’üncüsü düzenlenen Uluslararası Kültür Sanat ve Turizm Festivali, komşuluk temasıyla gönüllere dokunarak başladı. Atatürk Anıtı önünden İskele’ye uzanan kortej yürüyüşü, sadece sokakları değil, yürekleri de ısıttı. Esnaf alkışladı, vatandaş bayrak salladı, bandolar çaldı, zeybekler oynandı… Bu şehirde yaşam var dedirtti!
Festivalin açılışında sahneye çıkan Alanya Zeybekleri ve ardından kulağımızın pasını silen Alanya Büyük Koro, sanatı ve kültürü bir arada yaşattı. Bu yılın “Yaşam Boyu Topluma Hizmet Ödülü”nün Nurcan Okan’a verilmesi ise alkışı hak eden bir vefa örneğiydi.
Başkan Özçelik’in “Komşuluğun sofrada, bahçede, çapa sesinde yaşadığı” sözleri ise sadece bir konuşma değil, bir kültür dersi gibiydi. Üstelik Alanya yalnız değildi; komşu ilçelerin başkanları da bu büyük buluşmada yerini aldı. Festivalin ilk gecesini ise Can Bonomo’nun enerjisi taçlandırdı. Eğlence mi? Tavan yaptı!
Üç gün sürecek bu kültür şölenine hâlâ yolunuz düşmediyse, üzülmeyin… Alanya sokakları sizi bekliyor. Çünkü bu şehirde komşuluk sadece kapı aralığında değil, festival sahnesinde de yaşanıyor. Kalın sağlıcakla.
Alanya’da Hayat Var
Tunahan Şen
Yorumlar
Trend Haberler
Alanya'da 3,5 milyon liralık dolandırıcılık iddiası: Savcılığa suç duyurusu
Alanya'da yaşlı adama cami çıkışında vahşi saldırı
Alanya’da cinayet şüphelileri adliyeye sevk edildi
Occo'nun eski ortağından açıklama: Borç aldım geri ödüyorum
Alanya'da film gibi kovalamaca! Kaçan zanlıyı jet ski'li Yunuslar yakaladı
Alanya'da sıcak hava etkisini artırıyor: Termometreler 35 dereceyi görecek