AK Parti kadroları tavandan tabana kadar çok ciddi bir çalışma içinde. Sürekli proje üretiyorlar. Her fırsatta anketlerle kamuoyu yoklaması yapmakla meşguller. Parti içi hiyerarşik düzen, belli bir disiplin içinde, farklı görüşlerin tartışmasına...
AK Parti kadroları tavandan tabana kadar çok ciddi bir çalışma içinde.Sürekli proje üretiyorlar.Her fırsatta anketlerle kamuoyu yoklaması yapmakla meşguller.Parti içi hiyerarşik düzen, belli bir disiplin içinde, farklı görüşlerin tartışmasına da açık bir biçimde sürdürülebiliyor.Rastgele her kafadan bir ses çıkması yerine, herkes her konuda düşüncesini ortaya koyabilmekte.
Alanya özelinde, AK Parti Gençlik Kolları, “Siyasi Tecrübe, Siyasi Gelecek” adı altında Alanya’nın eski milletvekilleri, toplumun önde gelen siyasi deneyimi ve birikimi olan bazı isimleriyle tek tek toplantılar yaparak onların görüşlerinden yararlanma arayışı içindeler.AK Parti İlçe Yönetimi’nde, İl Genel Meclisi’nde Alanya Belediye Meclisi’nde, Gençlik Kolları’nda ve Kadın Kolları’nda görev yapan partililere bir bakın, hepsinin de çağdaş, aydın ve de eğitimli kişiler olduklarını rahatlıkla görürsünüz.
İçlerinde, merkez sağ çizgiden gelme eski ANAP’lı, DYP’li ve de ülkücüler olduğu gibi, sol çizgiden, özellikle de CHP’den gelen, çok birikimli sosyal demokratlar da var.
Tüm bu isimlerin AK Parti’ye yönelişlerinin en önemli nedenlerinden birisinin, demokrasiyi benimsemiş bir parti ve partinin en önde gelen isimlerinin de, demokrasiyi hayata geçirmek için ciddi bir çaba sarf etmeleri olduğu kanısındayım.
Türkiye’nin bugüne dek geri kalmışlığının ya da gelişmekte olmasına rağmen sürekli patinaj yapmasının tek nedeni, sık sık darbelerle karşı karşıya kalması ve ordunun, yargının, üniversitelerdeki öğretim üyelerinin ve de her kademedeki bazı bürokratların asli görevlerine yoğunlaşma yerine siyaset yapmalarıydı.
Bugün öyle mi?
Ordu siyasetten uzaklaştıkça, teröre karşı büyük ölçüde başarı kazanırken, güvenlik güçlerinin, polisin, jandarmanın ve istihbarat örgütlerinin uyum içinde çalışmasıyla yasa dışı her tür yapılanmanın üstüne çok rahat gidilmekte ve suç örgütleri ve suçlular bir bir ortaya çıkarılıp yargılanıyor.
AK Parti kadroları iktidara gelip ülkeyi yönetmek iddiasıyla siyaset yaparken, muhalefet partilerine mensup kadroların önemli bir bölümü yerel yönetimlerde yer almak için politikaya girerlerken, partinin önde gelen isimleri de, barajı aşıp meclise milletvekili olarak girme çabası içindeler.
Bu ülkeye ve bu ülke insanına belli birikimleriyle hizmet etmeyi düşünen beyinlerin de, iktidarda bulunan ve uzun bir süre de aynı performansı sürdüreceği kesin olan AK Parti’de politika yapmayı düşünmeleri kadar doğal ve de mantıklı ne olabilir?
Halka inmeyen, çalışmayan, soyut kavramlar ve sloganlara dayalı siyasi söylemlerle politika yapmayı alışkanlık haline getirmiş, çağ dışı kalmış ideolojik ezberlerle halktan oy alacağını sananların, seçimlerde nal toplamaları kaçınılmaz.