GAZETEMİZİN köşe yazarlarından. Atamızın en yakın dostu Kılıç Ali'nin oğlu. Milli takımımızın efsane futbolcularından Gündüz Kılıç'ın kardeşi. Alanya sevdalısı Altemur Kılıç ağabeyimi ve dostumu kaybettik. Rahmetli...

GAZETEMİZİN

köşe yazarlarından.
Atamızın en yakın dostu Kılıç Ali’nin oğlu.
Milli takımımızın efsane futbolcularından Gündüz Kılıç’ın kardeşi.
Alanya sevdalısı Altemur Kılıç ağabeyimi ve dostumu kaybettik.
Rahmetli son yıllarda oldukça rahatsızdı.
Yazılı tarih, aynı zamanda entelektüel birikimi ve Türkçülük konusunda duyarlılığıyla hepimizin bağrına bağdaş kurmuş müstesna bir kişilikti.
İdeolojik yaklaşımlarıyla çoğu zaman farklı değerlendirmeler içinde olmamıza karşın, bir araya geldiğimiz sohbetlerimizde onu dinlemek, onun birikimlerinden ve deneyimlerinden yararlanmaya özen gösterir, O'nu kızdırmamaya dikkat ederdim.
Aslında uzun yıllara dayalı birlikteliklerimizde en küçük bir tartışmamız dahi olmamış, sohbetlerimiz çok hoş geçmiştir.
Rahmetli dostluğa çok önem verirdi.
Başta gazetemizin patronu sayın Mehmet Ali Dim ve rahmetli sayesinde, çok sayıda önemli isimlerle bir araya gelme ve tanışma imkanım oldu.
Maliye Nazırı Cavit Bey'in oğlu rahmetli şair Şiar Yalçın ve Enver Paşa’nın torunu Osman Mayatepek bu önemli aynı zamanda ilginç isimlerden ikisiydi.
İlginçliği, Altemur Kılıç ustanın babası Kılıç Ali İstiklal Mahkemesi'nde üç Alilerden birisiydi.
Şiar Yalçın’ın babası Cavit Bey'in idam kararına imza atanlardandı.
Bu iki aile birbirini yakından tanımasına rağmen bu idam gerçekleştiği halde, Şiar Yalçın’la Altemur Kılıç’ın yıllara dayalı dostluğu bana hep ilginç gelmiştir.
Aynı şekilde, Atatürk hayranı Kılıç Ailesi ile Enver Paşa’nın torunu Osman Mayatepek arasındaki birlikteliğe de hayran kalmışımdır.
Rahmetli Ecevit’in vefatı sonrasında usta ile yaptığım röportajda ideolojik olarak çok farklı kulvarlarda olmaları ile ilgili sorduğum hiçbir soruyu yanıtlamamış, "O benim en yakın arkadaşımdı" diyerek siyasi anlamda bile en küçük eleştiride bulunmamıştı.
Rahmetli Ecevit ile Rahşan Hanım'ın evlenmelerinde de önemli rol oynadığını söylerdi.
En son olarak, Usta ve saygı değer eşleri Güzide Hanım, Dim Ailesi, Osman Mayatepek ve İlber Ortaylı ve kimi Alanyalı dostlarla bir yemekte birlikte olmuştuk.
Ustanın yazıları çok sert ve yenir yutulur cinsten değildi.
Ama gel gör ki, sohbetlerinde o sertlikten çok uzak, hoşgörüsü, insanları ikna etmeye dönük özel çabası bambaşkaydı.
Ülkemizi ve ülke insanımızı çok yakından ilgilendiren Altemur Kılıç gibi değerleri tanımak ne kadar güzelse, bu değerleri kaybetmek de insanı o kadar kahrediyor.
Altemur Kılıç Usta'ya "Nur içinde yat" derken, başta sevgili eşleri Güzide Hanım olmak üzere, tüm yakınlarına ve tüm sevenlerine, Alanya’mıza ve gazetemize 'Başımız sağ olsun" diyorum.
Usta'yı unutmamız mümkün değil.