Ankara Araştırma ve Danışmanlık Şirketi, gündemdeki son olaylara ilişkin geniş kapsamlı bir anket yaptı. Anket sonuçlarına İmamoğlu ile Erdoğan arasında yapılacak bir Cumhurbaşkanlığı yarışı da soruldu. İmamoğlu’nun Erdoğan’dan 12,2 puan önde olduğu ankette yurttaşların yüzde 65’inin erken seçim istediği görüldü.
Ekonominin zayıf seyretmesi ve muhalefete yönelik baskıların giderek artıp Cumhurbaşkanı adayı İmamoğlu’nun dahi tutuklanması yurttaşların erken seçime olan talebini arttırdı. Erken seçim söylemlerinin giderek artması ile araştırma şirketleri de seçmen tercihlerini araştırmak için çalışmalarına devam ediyor. Gündemdeki hemen her konuyu yurttaşlara 4-8 Nisan tarihleri arasında soran Ankara Araştırma 28 ilde seçmen davranışlarını analiz etti. Sonuçlar ise hayli dikkat çekici oldu.
İMAMOĞLU ERDOĞAN’A 12 PUAN FARK ATTI
Yurttaşlara olası bir erken seçimde Cumhurbaşkanlığı için İmamoğlu yanıtını verenlerin Erdoğan için oy vereceklerden yüzde 12.2 puan fazla olduğu görüldü.

AK PARTİ MUHALEFET CHP İKTİDAR
Son yapılan anketlerde AK Parti’nin istikrarlı bir şekilde ikinci parti olduğu sık sık sonuçlara yansıyor. Son ankette de durum değişmedi. CHP yarın bir genel seçim olsa birinci parti çıkıyor.
Yurttaşlara sorulan sorular arasında erken seçim yapılmalı mı sorusu da vardı. Muhalefetin yanı sıra Cumhur İttifakı seçmenlerinin de artık erken seçim talep ettikleri görüldü.
Bahçeli’nin başlattığı İmralı Süreci sonunda PKK’nın silah bırakmasına toplum pek inanmadığı ortaya çıktı.
AK PARTİ-MHP, DEM PARTİYİ BENİMSEMEDİ
Son süreç ile beraber iktidara yakın olduğu yorumları yapılan DEM Parti için iktidara mı yakın muhalefete mi yakın sorusu soruldu. Cevaplarda Cumhur ittifakı seçmenlerinin DEM Parti’yi muhalefete yakın olarak gördükleri ortaya çıktı.
Ekrem İmamoğlu’nun tutuklanmasının toplum tarafından yanlış karşılandığı ifade edildi.
Sağlık sorunları nedeni ile tahliye edilmesi için çağrıda bulunulan Mahir Polat’ın tahliye edilmesi için toplumun büyük çoğunluğunda fikir birliği oluştuğu görüldü.





