Facia, Tarsus ilçesine bağlı Yeşilevler Mahallesi’nde bir evde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, yabancı uyruklu 8 kişilik aile fertleri zehirlenme şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
Olay yerinde kimyasal madde ihtimaline karşı güvenlik önlemleri alınarak detaylı inceleme yapıldı.
Hayatını Kaybedenler:
2 yaşındaki Rana Elyusuf
4 yaşındaki Ömer Elyusuf
Kritik Durumdakiler:
Memun Elyusuf (34)
Ahid Elyusuf (9)
İlaf Elyusuf (7)
Selem Elyusuf (4)
Selam Duho (1)
Durumu iyi olduğu belirtilen Hazal Duho (29), tedaviyi reddederek hastaneden taburcu oldu.
FARE ZEHRİ Mİ KULLANILDI?
Olayın ardından polisin ifadesine başvurduğu Hazal Duho, bir süre önce evin çeşitli noktalarına fare zehri döktüklerini söyledi. Baba Memun Elyusuf da fare problemi nedeniyle bu yönteme başvurduklarını ifade etti.
YETKİLİLER İNCELEME BAŞLATTI
Olay yerine sevk edilen AFAD ekipleri, çevreyi güvenlik şeridiyle kapatarak detaylı incelemelerde bulundu. Polis Olay Yeri İnceleme ekipleri de kimyasal madde ihtimaline karşı koruyucu kıyafetlerle çalıştı.
İki çocuğun cansız bedenleri, kesin ölüm nedenlerinin belirlenmesi için morga kaldırıldı. Olayla ilgili kapsamlı bir soruşturma başlatıldı.




