Samsun'un İlkadım ilçesinde yaşayan İsa Kereci ve eşi Hale Kereci, yapay zeka ile oluşturulmuş bir sahte yatırım videosuna inanarak 1 milyon 500 bin lira dolandırıldıkları iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu. Hurda toplayıcılığı yapan çift, Facebook'ta gördükleri bir ilana tıklayarak dolandırıcıların ağına düştüklerini belirtti.
SAHTE YAPAY ZEKA VİDEOSUNA KANDILAR
İlkadım ilçesi Kadıköy Mahallesi'nde oturan 53 yaşındaki İsa Kereci ve 48 yaşındaki eşi Hale Kereci, Facebook'ta karşılarına çıkan bir ilanın kendilerini tuzağa düşürdüğünü anlattı. Başlangıçta küçük meblağlarla başlayan sözde yatırım sürecinde, 'dosya masrafı', 'sigorta bedeli', 'vergi borcu' ve 'Merkez Bankası transferi' gibi bahanelerle yönlendirildiklerini ifade eden Kereci çifti, ekran paylaşımı yoluyla banka hesaplarından ve kredi kartlarından farklı şahıslar adına para transferi yapıldığını söyledi.
1,5 MİLYON LİRA KAYBETTİLER
Bu süreçte sigortasız kredi çekildiğini, birikimlerinin alındığını, kredi kartlarından harcamalar yapıldığını, altınlarını bozdurduklarını ve yakınlarından borç aldıklarını belirten İsa Kereci ve Hale Kereci, toplamda yaklaşık 1 milyon 500 bin liranın dolandırıcıların eline geçtiğini dile getirdi. Yaşadıkları mağduriyetin ardından Samsun Adliyesi'ne giderek savcılığa başvuran çift, benzer ilanlara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyardı. Hale Kereci adliye önünde gözyaşlarına hakim olamadı.




