DÜNE kadar hep İYİ Partinin seçime girmesini istediklerini ama partinin
DÜNE
kadar hep İYİ Partinin seçime girmesini istediklerini ama partinin "yasal sorumluluklarını" yerine getiremediğinden bu nedenle de seçimlere katılmasının yasal olarak mümkün olmadığı mealinde koro halinde insanların aklıyla alay edercesine söyleyip duruyorlardı. Oysa İYİ partinin kendi isim ve amblemi ile 24 Haziran baskın ve yıldırım seçimlerine katılmasında hiçbir yasal engel yoktu. Zira bütün yasal işlemler tamamdı. Ama anlaşılan kesinlikle bu partiyi seçimlere sokmamayı kafalarına koymuşlar. Lütfen aklımızla alay edercesine yok şöyleydi yok böyleydi diye sızlanmasınlar zira çok komik oluyorlar. Her şey ortada bunu anlamak için fazla zekaya dahi gerek yok.
Şimdi bakıyorum da 15 Milletvekilinin İYİ Partiye geçmesi ile arkadaşlar şoka girmişler ve ne yaptıklarını ve ne söylediklerinden habersizler. Birileri onları uyarsa çok iyi olacak.
Dün İYİ Partinin oy oranını iki üç puan olarak söyleyenler bakıyorum da şimdi tuş olmuş durumdalar. Malum kanalları izliyorum da ağlayıp duruyorlar. Onları izlerken de keyifle kahvemi yudumluyorum. Hemşerim hani oy oranı bir iki puandı bazen lütfedip üç puan yapıyordunuz niye sızlanıyorsunuz şimdi. Sevgili okurlar aslında bal gibi İYİ Partinin büyük bir çıkış yapacağını ve oy oranının yükseklerde olduğunu gayet iyi biliyorlardı ama her zaman yaptıkları algı operasyonunu İYİ Partiye daha fazla yapıyorlardı.
Geçmişte ANAP-DYP birleşmesinin hangi gizli eller tarafından engellendiğini bazı ittifakların kimler tarafından bozdurulduğunu, Demokrat Partinin başına geçirilecek olan karizmatik ve donanımlı İTO Meclis Başkanının yurtdışı dönüşünde İstanbul'da havaalanında "Rüşvet vermek" kumpası ile nasıl içeriye tıktırıldığını (O dönemde "Babasının hatırına olsa gerek insaf ettiler de bari Ergenekoncu yapmadılar" diye yazmıştım) Saadet Partisini 5 puanın üzerine taşıyan ancak bir operasyonla koltuğundan uzaklaştıranların kimler olduğunu gayet iyi bilenlerdenim. Daha bunlara benzer neler neler saymakla bitmez. İşte Türk siyasetinin getirildiği durum maalesef böyle ayak oyunlarına sahne oldu.
Atalar ne demiş "Ummadık taş baş yarar". Mesai başlamadan CHP'den 15 Milletvekili İYİ Partiye geçti. İYİ Parti üzerinden namertçe yapılan bütün oyunlar tepe takla yuvarlandı gitti. Ortalık onlar açısından "Cenaze evine" döndü. Anlaşılan arkadaşlar TBMM açılır açılmaz bu yolu da tıkayacaklarmış. Ama gördüğünüz gibi hesap geri tepti. Deyim yerinde ise el bombası ellerinde patladı.
MHP kongresinin toplanmaması için devlet-hükümet desteği verildiği herkesin malumudur. Destek olanlar sanırım şimdi bu durumda çok pişman olmuşlardır. Zira hesabın ortada olduğu kesin.
Meral Akşener kongre toplansaydı MHP'ye kesin Genel Başkan olacaktı. Oy oranı ise maksimum 25 puanlarda olacaktı. Ama şimdi oy oranı 30 puanın üzerinde, inanın 40 puanı yakalasa bana hiç sürpriz olmaz. Aslında bunu bilenler gayet iyi bildikleri için ucuz hesap yaptılar ama gördüğünüz gibi tutmadı. Bari bundan sonra özlediğimiz seviyeli siyaseti görelim de halkın iradesine saygı duyalım.
Sormak lazım: Hemşerim illaki iktidar olmak babanızın malı mı, bunu da mı zimmetinize geçirdiniz? Halk ne derse o olacak. Tersini düşünüyorsanız bir tek yol kalıyor "Kedilerin trafolara girmesi" Sakın ha aklınızın kıyısından bile geçirmeyin. Bu defa durum çok ciddi asla müsaade edilmeyecek benden söylemesi.
Artık İYİ Parti de kendi ismi ve amblemi ile seçimlere katılacak. Hem de hak ettiği 22 milyon TL hazine yardımını da alarak. Hayırlı ve uğurlu olsun. Yanlış hesap Bağdat’tan döndü.