Konya’nın Beyşehir ilçesinde otogar kavşağında kontrolden çıkan otomobil refüje çarpıp takla attı. Kazanın şiddeti o kadar büyüktü ki aracın motoru yola savruldu, sürücü ise itfaiyenin müdahalesiyle araçtan çıkarıldı.
Konya’da sabah saatlerinde yaşanan Beyşehir otogar kavşağı trafik kazası, görenlere “bu kadarına da pes” dedirtti. İlçe merkezine doğru seyir halinde olduğu belirtilen otomobil, kavşağa yaklaştığı sırada kontrolden çıktı. Refüje çıkan araç, aydınlatma direklerine çarptıktan sonra savrulup devrildi.
ARACIN MOTORU YOLA SAVRULDU
Konya Beyşehir’de motoru yerinden fırlayan otomobil kazası sonrası olay yerinde ağır hasar oluştu. Çarpmanın etkisiyle aracın motoru ve bazı aksamları yerinden koparak kavşak çevresine savruldu. Kaza alanında parçalanmış araç bölümleri ve devrilen unsurlar dikkat çekti.
Bir anda olmuş. Kavşakta duranların ilk gördüğü şey, yola dağılan parçalar olmuş.
SÜRÜCÜ ARAÇTA SIKIŞTI
Kazada otomobil içinde sıkışan sürücü için bölgeye sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin titiz müdahalesi sonrası sürücü bulunduğu yerden çıkarıldı. İlk müdahalesi olay yerinde yapılan yaralı, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.
İlk bilgiler, sürücünün kazadan hafif yaralı olarak kurtulduğu yönünde. Bu da böyle bir tablo için neredeyse şaşırtıcı.
ULAŞIM BİR SÜRE KONTROLLÜ SAĞLANDI
Kaza nedeniyle otogar kavşağında trafik bir süre kontrollü şekilde verildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alırken, yola savrulan araç parçalarının kaldırılması için çalışma yürütüldü. Kazanın kesin nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.
Bu tür kavşak kazaları, özellikle ilçe girişlerinde hız ve kontrol kaybının ne kadar ağır sonuç doğurabildiğini bir kez daha gösteriyor. Sürücülerin kavşaklara yaklaşırken hız düşürmesi, sadece kendi canları için değil, aynı yoldan geçen herkes için önemli.
Konya otogar kavşağı kaza haberi, özellikle son dönemde artan tek araçlı savrulma vakaları nedeniyle bölgede yeniden trafik güvenliği tartışmasını da gündeme taşıdı.




