Müjde Ar bir sanatçı. Kocası CHP'nin en saygın isimlerinden birisi olan Ercan Karakaş. Müjde Ar'ın, 4 Ekim 2012 tarihinde, CNN Türk'te, Enver Aysever'in sunduğu 'Aykırı Sorular' programında, Başbakan'a ve AK...

Müjde Ar bir sanatçı.
Kocası CHP’nin en saygın isimlerinden birisi olan Ercan Karakaş.
Müjde Ar’ın, 4 Ekim 2012 tarihinde, CNN Türk’te, Enver Aysever’in sunduğu 'Aykırı Sorular' programında, Başbakan’a ve AK Parti'ye dönük değerlendirmeleri bana çok ilginç geldi.
Bu kadar gerçekçi, bu kadar güzel bir eleştiriye şimdiye dek rastlamadım.
Müjde Ar öncelikle, Başbakanın çok başarılı ve de kendi çizgisinde tutarlı olduğunu söyledi.
Sanırım başarılı olarak gördüğü konular, ekonomi yönetimi ve gerçekleştirdiği her alandaki büyük atılımlarla, yatırımlar olmalı.
Dünyada birçok ülke özellikle de AB ekonomik olarak gerilerken, Türkiye'nin tüm olumsuzluklara ve de terör belasına rağmen gelişmesini taktir ediyor olabilir.
Yunanistan’ın durumunu düşünürsek, halimize şükretmemiz gerekir.
Bırakın Yunanistan’ı 2003 yılı öncesindeki Türkiye’yi hatırlamamız bile, hangi noktada olduğumuzu göstermeye yeter de artar bile.
Hani atalarımız, "Yiğidi öldür ama hakkını yeme” demiş ya, Müjde Ar da yiğidi öldürmeden ya da eleştirmeden önce, belli bir gerçekçilik içinde, Başbakan’ın başarısını öncelikle ortaya koyma akılcılığını göstermiş.
İşte bu gerçekçilik nedeniyle, bundan sonra ortaya koyduğu tüm eleştirileri inandırıcı oluyor.
Müjde Ar eleştirisinde, Başbakan’ın hepimizin Başbakanı olduğunu ve kendisi de herkesin Başbakanı olduğunu söylemesine rağmen, toplumu kutuplaştırdığı iddiasında bulundu.
Bu tespitine ben de katılıyorum.
İnananlar-inanmayanlar, dini yaşayanlar-yaşamayanlar, İmam hatipliler ve ötekiler, üç çocuk doğuran-doğurmayan, bizim gibi düşünen-düşünmeyen, bizim gibi yaşayan-yaşamayan şeklinde bir ötekileştirme giderek yaygınlaşmaya başladı.
İçki ve sigara kullanmadıkları için, içki ve sigaraya yaptıkları zamlar bunun en somut göstergesi!
Biz de içki ve sigaranın zararlarını biliyoruz ama bunun önüne geçmenin yolu aşırı fiyatlandırma olmamalı.
Sağlık Bakanlığı'nın sigarayla mücadelesi ne kadar güzelse, bu zamlar da o kadar acımasız ve de kötü. Sosyal medyada, Facebook ve Twitter'da AK Parti'ye özellikle de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a dönük o kadar ilginç ve de çok ağır eleştiriler var ki, insan hayretler içinde kalıyor.
Tabii ki, herkes herkesi ve her şeyi eleştirebilir ve de eleştirmeli de.
Ama, eleştirinin önyargılardan ve belli koşullanmalardan uzak, gerçeklerle bağdaşır, inandırıcı bir yanı olması gerekir.
İktidara özellikle de Başbakana dönük öyle hakaretler ediliyor ve Türkiye’de öyle bir tablo çiziliyor ki, sanırsınız ülke batmak üzere ve insanlar yoksulluk içinde bocalıyor sanırsınız.
Tabii, bu tür eleştiriler inandırıcı olmadığından, büyük çoğunluk, bu eleştirilere gülüp geçerken, aynı koşullanma içinde olanlar, bu tür eleştirilerle birbirlerini mutlu etmekten öte başka bir şey yapamamaktalar!
Müjde Ar konuşmasını, hoş bir tebessümle, "Sayın Başbakanın, yeniden hepimizin Başbakanı olmasını istiyoruz" diyerek tamamladı.