Bu sene uzayan lig sezonunda birçok olumsuzlar yaşamasına rağmen başarılı işler çıkaran Alanyaspor, Erzurumspor'a yenilerek iç saha maçalarını tamamladı. Mağlup olmasına rağmen rakibini alt Lige uğurlayan Alanyaspor, son haftaya girilirken ilk 7 içinde kalmaya devam etti. Alanyaspor böylelikle iç sahada oynadığı 20 maçta 12 galibiyet, 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet alarak 40 puanla iç sahada ligi ikinci sırada bitirdi.
***
Her sezon olduğu gibi sezon başı 4 maç, sezon sonu ise 2 maç, saha analizleri yerine genel analizlere devam edeceğim. Nasıl ki, sezon başında deneme, yanılma, takımı tanıma gibi gerekçelerle saha içi değerlendirme için zaman veriyorsam, sezon sonunda bir hedef yoksa yorgunluk, tatil modu, oynanması gereken maçlar bakışı olduğu için saha analizleri yapmıyorum. Ama kısaca bu maç için şunu diyebilirim ki, yine birçok maçta olduğu gibi ihtiyacı olan puanları verdik.
***
Müsabaka, yoğun bakımda makineye bağlı yaşayan Erzurumspor için son bir hamle idi. Erzurum geçen hafta kazansaydı bu galibiyetle umudu olacaktı, diğer maçlara göre belki de ligde kalacaktı. Evinde kaybedip bu maçı kazanması maddi kazançtan başka hiçbir anlam ifade etmedi. Bu tür sonuçlarda 'ne şiş yansın ne kebap' tabiri kullanılır ama bu sefer doğu kültüründe kebap meşhur olduğu için kebap yandı diyebiliriz. Alanyaspor her zaman ki gibi klasik oyununu oynarken, benim gözüm bir il takımının nasıl bir direnç göstereceğinde idi. Tarafız ama bu hüzünlü vedayı izlemek beni de üzdü. Vedanın bu maça denk gelmesi üzücü ama 40 maçta 9 galibiyet, 20 mağlubiyet alıyorsan da alt ligi hak etmişsin demektir. Umarım seneye tekrar Süper Lig'de buluşuruz. Futbolun güzel tarafı da budur. Birileri çıkacak birileri düşecek. Bu an itibarı ile Ankaragücü, Erzurumspor ve Denizlispor gibi il takımları düşerken, 2 il takımı da Süper Lig'e merhaba dedi. Bu vesile ile Adana Demirspor ve Giresunspor takımlarına hoş geldiniz diyorum.