Yangın, saat 20.00 sıralarında Selimpaşa Mahallesi'nde bulunan iki katlı mobilya fabrikasında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, fabrikanın dış cephesinde yürütülen tadilat çalışmaları sırasında henüz belirlenemeyen bir nedenle alevler yükselmeye başladı.

Dış cepheyi kısa sürede saran alevleri gören çalışanlar ve çevredeki vatandaşlar durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi.

İtfaiye Hızla Müdahale Etti

Olay yerine ulaşan itfaiye ekipleri, yangına kısa sürede müdahale ederek alevlerin fabrikanın tamamına ve çevredeki yapılara sıçramasını önledi. Yoğun çalışmaların ardından yangın kontrol altına alınarak tamamen söndürüldü.

Ankara'dan sonra bir ilde daha NATO Zirvesi alarmı
Ankara'dan sonra bir ilde daha NATO Zirvesi alarmı
İçeriği Görüntüle

Polis ekipleri ise olay sırasında çevrede güvenlik önlemleri alarak vatandaşların bölgeye yaklaşmasını engelledi.

Can Kaybı Yaşanmadı

Yangında herhangi bir can kaybı ya da yaralanma olmadığı öğrenilirken, fabrikanın dış cephesinde ve bazı bölümlerinde maddi hasar oluştu.

Yangının Nedeni Araştırılıyor

Yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için ekipler tarafından inceleme başlatıldı. İlk değerlendirmelere göre yangının tadilat çalışmaları sırasında çıktığı belirtilirken, kesin neden yapılacak teknik incelemenin ardından netlik kazanacak. Yetkililer, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.

Kaynak: DHA