ALANYA Sanayici ve İşadamları Derneği (ALSİAD) Başkanı Fikret Arık, Alanya ekonomisini sektör sektör masaya yatırarak, sektörlerin sorunları ile ilgili tespitlerde bulunduklarını belirterek "KOBİ'ler, işletmesini farklılaştırarak yenilikçi bir anlayışla sektöründe uzmanlaşmanın yolunu bulmalıdır" şeklinde konuştu.
'HER SEKTÖRDE CİDDİ SIKINTI VAR'
ARIK şöyle devam etti: Yaptığımız çalışmalarla ALSİAD'ın Alanya ekonomisine bakışını netleştirme imkanına sahip olduk. Alanya ekonomisini oluşturan sektörlere baktığımız zaman her sektör kendi içinde ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Alanya turizmini etkileyen en önemli faktör havalimanına yakın Belek, Kundu gibi yeni lokasyonlardır.
'GAZİPAŞA HAVALİMANI'NI AÇTIRMALIYIZ'
YENİ bir turizm anlayışı şart. Turizm için de ulaşım birinci öncelikli konudur. Gazipaşa Havalimanı'nı topyekun sahiplenip, açılmasını sağlamalıyız. Tarımda ise iki sorun öne çıkıyor. Küçük aile işletmeleri ve hallerin çok olması. Hizmet sektörünün en büyük sorunu ise işletme sayısının kontrolsüz bir şekilde artışıdır.
'MOR İNEK' FORMÜLÜ
ALSİAD Başkanı Fikret Arık, işletmelere farklılaşıp, yenilikçi olmalarını önererek "Sektörünüzün mor ineği olun" çağrısında bulundu
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler
Alanya’da kaçak bağ evi ve bungalovlara yıkım geliyor: 1 ay süre verildi
Antalya ve Alanya'da sahtekarlık Bakanlık listesinde
Alanya’da yürekleri sızlatan manzara
Alanya'da sağanak alarmı: Yağış kenti teslim alacak
CANLI İZLE Trabzonspor-Galatasaray maçı | Trabzon GS derbisi hangi kanalda, saat kaçta?
Manavgat'ta acı olay: 6 yaşındaki çocuk hayatını kaybetti





