"BU BİR ÇİLE DEĞİL, GELECEK YATIRIMIDIR"
Altyapı çalışmalarının doğası gereği zahmetli olduğunu ancak modern bir kent için bu bedelin ödenmesi gerektiğini belirten Av. Haydar Uyar, eleştirilere hizmet odaklı bir perspektifle yanıt verdi:
"Altyapı demek; kazı, toz ve geçici rahatsızlık demektir. Belediyeler için en riskli, en çok eleştiri alan iş budur. Ancak biz popülist siyaseti değil, halkın sağlığını seçtik. 30-40 yıllık miadını doldurmuş hatları yenilemek, elektrik ve internet kesintilerini tarihe gömmek Alanya’ya yapılabilecek en büyük hizmettir."
KRİTİK DÖNÜŞÜMÜN 3 TEMEL NEDENİ
Özellikle Kestel ve Atatürk Caddesi sakinlerine seslenen Uyar, bu operasyonun neden "ertelenemez" olduğunu şu çarpıcı maddelerle açıkladı:
KANSEROJEN RİSKLERE SON
"Eski hatlar artık halk sağlığını tehdit edecek boyutta yıpranmış durumda. Vatandaşımıza sağlıklı su ulaştırmak bizim asli görevimizdir."
KESİNTİSİZ SU VE BASINÇ
"Sürekli patlayan borular ve üst katlara çıkmayan su sorunu, bu modernizasyon ile son bulacak."
TURİZM SEZONUNA HAZIRLIK
"Dünyanın göz bebeği Alanya’da bu çalışmaları yazın yapamazdık. Esnafımızın ve turistlerin etkilenmemesi için kışın bu zorluğa göğüs germek zorundayız."
"SİYASETİ DEĞİL, SAĞLIĞI SEÇİN"
Çalışmalar üzerinden siyasi polemik üretilmesine tepki gösteren Uyar, tüm Alanya halkına ortak akıl ve sabır çağrısında bulundu:
"Kime oy verirseniz verin, bu hayati yatırımı siyasetin malzemesi yapmayın. Toz geçer, çamur temizlenir ama sağlığımız geri gelmez. Gelecek nesillere sağlıklı bir altyapı bırakmak için biraz daha sabır rica ediyoruz. Sonu hepimiz için çok güzel olacak."
CHP’li Uyar “Bugünün sabrı, geleceğin sağlığıdır!”
Alanya Belediyesi’nin kış dönemi altyapı hamlesi şehrin dört bir yanında sürerken, CHP Belediye Meclis Üyesi ve Grup Sözcüsü Av. Haydar Uyar’dan kararlı bir açıklama geldi. Toz ve çamura hapsedilmek istenen tartışmalara son noktayı koyan Uyar, “Biz sadece boru döşemiyoruz, Alanya’nın 40 yıllık ihmal edilmişliğini ortadan kaldırıyoruz. Halkın sağlığı siyasetten büyüktür” dedi.
Kaynak: Haber Merkezi
Yorumlar
Trend Haberler
Alanya'da polise şok saldırı
Alanya'da yeni yılın ilk zammı: Yüzde 100 zam geldi
Antalya'da öz anne şiddeti kamerada: Daha 1 yaşındaki çocuğu yerden yere vurdu
Alanya’da kokain operasyonu: 1 tutuklama
Antalya ve Alanya'da zirai don alarmı: Bu gece zorlu geçecek
Alanyalı şampiyon O Ses Türkiye’de boy gösterdi




