Antalya’nın en değerli doğal mirasları arasında yer alan falezlere, iki 5 yıldızlı otelin müşterilerinin denize ulaşımını kolaylaştırmak amacıyla izinsiz tünel açtığı belirlendi. Söz konusu falezler, "1. derece doğal sit alanı" olarak tescillenmiş ve yıllardır koruma altındaki alanlar arasında yer alıyor. Ancak ortaya çıkan bir videoda iki lüks otelin kendi müşterileri için falezlerin alt kısmına doğru uzanan gizli geçitler inşa ettiği, bu sayede doğrudan denize erişim sağlandığı ortaya çıktı.

Tünellerin, dışarıdan fark edilmeyecek şekilde falezlerin doğal yapısı içine oyularak yapıldığı, beton ve demir desteklerle güçlendirildiği bildirildi. Uzmanlar, bu tür yapıların sadece ekolojik dengeyi değil, aynı zamanda falezlerin çökme ve yıkılma riski açısından büyük tehlike yarattığına dikkat çekiyor.

Olayın basına yansımasının ardından çevre dernekleri, doğa aktivistleri ve sosyal medya kullanıcıları duruma sert tepki gösterdi. “Falezler Antalya’nın değeridir, rant uğruna delik deşik edilemez” diyen çevreciler, tünel açan otellerin tespit edilerek yasal sürecin başlatılmasını talep ediyor.

Kaynak: Haber Merkezi