Siyaset, mevcut sorunları görmek, yapılabilecekleri yapmaktır. Siyaset aynı zamanda toplumda çelişen ve çatışmaya neden olabilecek çıkarları uzlaştırma becerisidir. Toplum olarak biz bu beceriden oldukça uzağız. *** Biz laf üretmekten,...
Siyaset, mevcut sorunları görmek, yapılabilecekleri yapmaktır.
Siyaset aynı zamanda toplumda çelişen ve çatışmaya neden olabilecek çıkarları uzlaştırma becerisidir.
Toplum olarak biz bu beceriden oldukça uzağız.
***
Biz laf üretmekten, ahkam kesmekten, toplumu şu ya da bu biçimde yanımıza çekmek için demagoji yapmaktan, rakiplerimize hakaret edip suçlamaktan öte, somut bir icraatta bulunmaya, proje üretmeye vakit bulamadığımız gibi, hizmet üretenlere de engel olmanın aymazlığı içindeyiz.
Birbirimizi suçlayıp karalayarak kendimizi sütten çıkmış ak kaşık gibi gösterme ilkelliği içine girerken, kendimizin de karalandığını, yara aldığımızı düşünmüyoruz bile!
***
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in geçenlerde yaptığı bir açıklama, siyasilerimizin geneldeki alışkanlıklarının tam tersi bir açıklama olduğu için çok ama çok dikkat çekiciydi.
Gazeteci arkadaşlarımız başkana soruyor:
- Sivrisinek sorunu ile ilgili olarak Manavgat Belediyesi'nin, Büyükşehir Belediyesi'ni protesto etmek için halka cibinlik dağıtması konusunda ne düşünüyorsunuz? Siz de böyle bir eylem yapacak mısınız?
Başkan Yücel'in yanıtı şöyle oldu:
- Arkadaşlar sivrisinekle mücadele konusunda geç kaldılar. Sanırım en kısa zamanda sorunu çözeceklerdir.
Böyle bir açıklamaya toplum olarak şapka çıkarıp, alkışlamamız gerekir.
***
Siyasetin çivisinin çıktığı bir süreçte, Alanya’da Mevlüt Çavuşoğlu, Adem Murat Yücel gibi sağduyulu siyasetçilerin bulunması bizim için büyük bir şans.
Aslında, üç büyük partimizin ilçe başkanları, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, CHP İlçe Başkanı Şengül Yeşildal ve MHP İlçe Başkanı Hilmi Er zaman zaman anlamsız polemiklere girseler de, geneldeki duruşları gene de takdir edilecek düzeyde.
Sanırım başkanları birileri bir biçimde polemiğe yöneltme gayreti içinde!
***
Özellikle MHP gibi agresif bir siyasi partinin ilçe başkanı olan Hilmi Er’in, gereksiz polemiklerden oldukça uzak durması sevindirici.
AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu ile, Antalya Büyükşehir Belediyesi Alanya Temsilcisi Hüseyin Güney’in yıllardır tartışmadan uzak durmaları Alanya siyasetine ciddi katkı olarak değerlendirilmeli.
CHP’de bir hanımefendinin İlçe Başkanı olması da çok olumlu bir gelişme olarak değerlendirilmelidir.
Olaya bu açıdan baktığımızda, siyaseti çirkinleştirmeyen bu siyasetçilerimizi, özellikle de belediye meclis üyelerini öncelikle takdir edip, sonra da bu olumlu tutumlarını ve de duruşlarını teşvik etmeliyiz.