ALANYA 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Bilişim sistemleri, banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık” suçlamasıyla yargılanan kadın ve baba oğul hakkında karar verildi. Sanıklardan Y.T., A.D. ve O.D., toplamda 19 yıl 9 ay hapis ve 204 bin TL adli para cezasına çarptırıldı.
SEGBİS İLE KATILDILAR
Geçtiğimiz hafta görülen karar duruşmasına, İstanbul’da tutuklu bulundukları cezaevinden SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) aracılığıyla katılan sanıklar Y.T., A.D. ve O.D.’nin yanı sıra, sanık avukatları da salonda hazır bulundu.
SUÇLAMALARI REDDETTİLER
Mahkeme heyetinin son savunmalarını sorduğu sanıklar, üzerlerine atılı suçlamaları reddederek tahliye ve beraat talebinde bulundu. Sanık avukatları ise, müvekkillerinin olayla ilgisi olmadığını, kullanılan kredi kartları ve telefon hatlarının arkadaşlarına ait olduğunu öne sürerek, müvekkillerinin hem kazanç sağlamadığını hem de zarar gördüğünü savundu.
BANKA KAMERALARINDA GÖRÜNTÜLENDİLER
Mahkeme heyeti, yapılan yargılama sonucunda sanıkların Alanya’da çok sayıda vatandaşı internet ve telefon yoluyla dolandırdığını, banka ATM kameralarında mağdurlara ait paraları çekerken görüntülendiklerini belirtti. Bu kapsamda; Y.T. hakkında 6 yıl 7 ay hapis ve 68 bin TL adli para cezası, A.D. hakkında 6 yıl 7 ay hapis ve 68 bin TL adli para cezası, O.D. hakkında ise 6 yıl 7 ay hapis ve 68 bin TL adli para cezası verildi. Mahkeme, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına da hükmetti. (Mehmet AL)





