BİLEN bilir, Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı'nın eski model, koskoca Bakan'ı olan Alanya'daki teşkilata hiç yakışmayan siyah bir minibüsü var. Hafta sonu çarşıda, siyaseti iyi bilen, kulağı delik esnaf bir arkadaşımın...
BİLEN
bilir, Ak Parti Alanya İlçe Teşkilatı'nın eski model, koskoca Bakan'ı olan Alanya'daki teşkilata hiç yakışmayan siyah bir minibüsü var.
Hafta sonu çarşıda, siyaseti iyi bilen, kulağı delik esnaf bir arkadaşımın dükkanında oturmuş çay içiyoruz.
Laf döndü dolaştı, Ak Parti'nin kongresine geldi.
Dedi ki; "Ak Parti'nin siyah minibüsü bu hafta satışa çıkıyormuş. Ne dersin? İhaleye girip alalım mı?"
Şaşırdım, "Allah Allah, neden satılıyormuş?" dedim, kıs kıs güldü, cevap vermedi, "Benimki net bilgi, bi araştır bakalım, altından neler çıkacak" deyip beni sekiz bilinmeyenli bir denklemin içine atıverdi.
"Benim bildiğim minibüs veya mobilya gibi araç ve gereçler siyasi partilerin demirbaşıdır, yönetim değişti diye alınıp satılmaz" dedim, yine cevap vermedi, kaynağının sağlam olduğunu söyleyip suskunluğuna devam etti.
Bugün hem mevcut yönetime, hem de 2 Aralık'ta tek listeyle kongresini yapacak olan Mustafa Toklu başkana şu 5 soruyu soracağım.
Bir... Minibüs Trafik Tescil'de kimin üzerine kayıtlı?
İki... İddia edildiği gibi gerçekten satılıyor mu?
Üç... Satılıyorsa bunun sebebi nedir?
Dört... Satılınca o paranın üzerine para konulup yerine Alanya'ya yakışan, içi dışı son model yeni bir minibüs alınacak mı?
Beş... Yoksa 'Biz satarız, Mustafa Toklu bastırsın parayı yenisini alsın' mı denilecek?
Aslında makalenin başlığını "Ak Parti'nin derdi beni mi gerdi?" yapacaktım ama son anda vazgeçtim.
Mustafa Toklu ve mevcut yönetim mutlaka bu sorulara mantıklı yanıtlar verecektir, hatta adım gibi eminim, bunun yanlış bir bilgi olduğunu, minibüsün asla satılamayacağını, satılsa bile, Trafik Tescil'de kimin üzerine kayıtlı ise, o kişinin bu paraya yerine içi dışı son model yeni bin minibüs alacağını söyleyeceklerdir.
Neyse, neyse...
Bugün cevapları alırsam, yarın sizlerle paylaşırım.
Bugünkü mesele daha başka...
Mustafa Toklu, doludizgin 2 Aralık'taki kongreye doğru koşar adım gidiyor.
Sempatik tavırlarıyla, kucaklayıcı konuşmalarıyla bugüne kadar aşağı yukarı 2 bin partiliyi ve vatandaşı dinledi.
2 Aralık günü delegelerin önüne koyacağı listede 25 asil, 13 de yedek yönetim kurulu üyesinin ismi olacak.
Siyasi kulislerde, bazı kişilerin ana kademe yönetime girmek için sıkı pazarlıklar yaptıkları, astronomik yardımlar teklif ettikleri öne sürülüyor.
Bu arada listenin de üç aşağı beş yukarı şekillendiği belirtiliyor.
Toklu'nun listesindeki banko isimlerin; Şeyhmuz Kadıoğlu, Serdar Sönmez, Mehmet Ali Kiriş, Alaaddin Işık, Şeref Oktay, Celil Topal, Tevfik Yılmaz, Salih Ömeroğlu ve Ferit Yücel Ergün olduğu belirtiliyor.
Toklu 2019'da 3 seçime birden girecek.
Yerel, Genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Toklu'dan ve ekibinden beklentiler büyük.
Peki, tabelada 300 bin, Büyükşehir Belediyesi rakamlarına göre gerçekte 600 bin nüfuslu koca bir şehirde 3 seçim görecek olan bu yönetime girecek olan isimler hangi kriterlere göre belirleniyor acaba?
Siyasette iyice pişen Toklu'nun "sen, ben, bizim oğlan/kız" mantığı ile liste yapmayacağı, ancak hatırlı ağabeylerini kıramayarak bazı "hısım/akraba" ilişkileri kuvvetli isimleri mecburen yazmak zorunda kalabileceği iddia ediliyor.
Bu arada Toklu'nun başarısız olmasını isteyen, gelecek vaat eden genç ve parlak bir siyasetçi iken bir iki yılda "başarısız, beceriksiz" gibi gözükmesi için şimdiden kulis yapan kişi ve gruplar olduğu konuşuluyor.
Burada noktalı virgül koyalım...
Toklu, önümüzdeki Cuma, kongreye bir gün kala, Dim TV'de ekrana gelen "Politika Kulisi" programına konuk olacak.
Başta "siyah minibüs satılıyor" iddiası olmak üzere bu ve benzer iddia ve soruları kendisine yöneltip cevaplarını hep birlikte alacağız.
Yanıtları merak edenleri 1 Aralık Cuma saat 19.00'da Politika Kulisi'ne bekleriz efendim.