ANTALYA Büyükşehir Belediyesi'ni 5 yıl aradan sonra yeniden devralan, bu 5 yıllık süreçte Ankara'ya gidip Başbakan Erdoğan'ın yanında 'Genel Başkan Yardımcısı” olarak pişen, üstelik mimarları arasında yer aldığı...
ANTALYA Büyükşehir Belediyesi’ni 5 yıl aradan sonra yeniden devralan, bu 5 yıllık süreçte Ankara’ya gidip Başbakan Erdoğan’ın yanında “Genel Başkan Yardımcısı” olarak pişen, üstelik mimarları arasında yer aldığı Büyükşehir Yasası ile Antalya ölçeğinde seçim sonrası etki ve yetki alanı daha da genişleyen Menderes Türel yarın Alanya’ya geliyor.
Önce partililere hitap edecek, ardından Alanya Belediyesi’ne geçip MHP’li meslektaşı Adem Murat Yücel ile görüşecek, akabinde halcilerle toplantı yapıp Alanya Gazeteciler Cemiyeti’nin geleneksel piknik etkinliğine katılarak Alanya’dan ayrılacak.
***
Birkaç gün önce kalabalık bir Alanya heyetinin içerisine serpiştirilmiş kısa ziyareti ve görüşmeyi saymazsak (ki zaten saymayalım), AKP’li Türel ile MHP’li Yücel seçimden sonra ilk kez böyle baş başa, üstelik uzun uzadıya görüşecekler.
Bu görüşmede elbette AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney de ikilinin tam ortasında yer alacak ve adeta gizli bir “Uzlaştırma Komisyonu Başkanı” vazifesi görecek.
30 Mart seçimlerinden hemen önce Damlataş Filika Restoran’da düzenlediği basın toplantısında, seçimi Antalya’da kendisinin, Alanya’da ise AKP’li Hasan Sipahioğlu’nun kazanması halinde pek çok konuda yetki devri yapabileceğini söyleyen Menderes Türel’in aynı yetkileri MHP’li Adem Murat Yücel’e verip vermeyeceği şimdilerde merak konusu.
***
Kimi çevrelerin iddiasına göre; Adem Murat Yücel’e hiçbir yetki vermeyip hizmet ve icraat noktasında elini kolunu bağlayacağı, Yücel’i sürekli kendisinden bir şeyler talep eden bir belediye başkanı konumuna sokup (belki de tıpkı 2009’da ANAP’lı olan Hasan Sipahioğlu’nun AKP’ye geçiş sürecinde olduğu gibi) Yücel’i AKP’ye doğru kaydırmaya, bunun zeminini hazırlamaya başlayacağı ifade ediliyor.
Kimi çevrelere göre ise; Adem Murat Yücel’e hiç tahmin edemeyeceği yetkiler devredip MHP’lilerin yanı sıra kararsız balkon seçmenini cezbedeceği, böylece 2015 seçimleri öncesi AKP’nin elini rahatlatacağı belirtiliyor.
***
Benim kişisel kanaatime göre ise Türel, Alanya’ya hizmet akışı noktasında hiçbir sorun çıkarmayacak, ama tek bir şartla.
Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Alanya sınırları içerisinde yapacağı her hizmetin reklamını bangır bangır yapma şartıyla kısmi bir yetki devri yapabileceğini düşünüyorum.
Örneğin Alanya’da basit bir altyapı çalışması mı yapılacak?
Antalya’dan gelecek iş makineleri ve personel harıl harıl çalışırken, o çalışmanın bulunduğu alanın etrafına yerleştirilecek koca koca levhalarda “Antalya Büyükşehir Belediyesi” yazacak.
***
Böylece hem hizmet akışında hiçbir aksama olmayacak, halk memnun edilecek, hem de hizmetin MHP’li Alanya Belediyesi’nden değil, AKP’li Antalya Büyükşehir Belediyesi’nden geldiği üstüne basa basa vurgulanacak.
Atalarımız “Gün ola harman ola” diye boşuna dememiş.
Bakalım yarınki görüşmeden nasıl bir sonuç çıkacak.