ALANYA’DA binlerce esnafı yakından ilgilendiren oda seçimlerinin ilk adımı, Alanya Şoförler, Nakliyeciler ve Otomobilciler Esnaf Odası Genel Kurulu ile atıldı. Yaklaşık 2 bin 160 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu genel kurulda, mevcut başkan D. Ali Akkaya Beyaz Liste ile, başkan adayı Recep Çalış ise Yeşil Liste ile yarıştı. Yapılan oylama sonucunda Ali Akkaya 1107 oy alırken, Recep Çalış 729 oyda kaldı. Akkaya, 378 oy farkla yeniden başkanlık görevine seçildi.
“BU MAKAM HİZMET MAKAMIDIR”
Genel kurulda konuşan Başkan D. Ali Akkaya, oda başkanlığının bir makam değil, doğrudan hizmet görevi olduğunu vurguladı. Akkaya, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
“Burası bir hizmet makamıdır. Hizmet etmek için buradayız ve bu hizmeti yerine getirirken asla mazeret üretmeyeceğiz. Bu oda VIP bir makam değildir; burada önemli olan itibar ve hizmettir. Alanya esnafının itibarını kimse iki paralık edemez.”
“BU ODA ALANYA ESNAFININ EVİDİR”
Odanın geçmişine ve kurumsal kimliğine dikkat çeken Akkaya, 1970 yılında kurulan odanın bugün 56 yıllık bir geçmişe sahip olduğunu hatırlattı. Akkaya, bugüne kadar görev yapmış tüm başkanlara, yöneticilere ve personele teşekkür ederek, hayatını kaybedenlere rahmet diledi.
Genel kurulda 2 bin 159 üyenin oy kullanacağını belirten Akkaya, galericilerden oto kiralamaya, kuryelerden evden eve nakliyecilere kadar çok geniş bir esnaf kitlesini temsil ettiklerini ifade etti.
“ANTALYA’DA, ANKARA’DA, İSTANBUL’DA MÜCADELE VERDİK”
Odanın yalnızca yerelde değil, ulusal düzeyde de aktif bir mücadele yürüttüğünü söyleyen Akkaya, esnafın sorunları için Antalya, Ankara ve İstanbul’da gece gündüz çalıştıklarını belirtti. Önümüzdeki 4 yıllık yeni dönemin, esnafın geleceği açısından kritik olduğunu vurguladı.
D. ALİ AKKAYA’NIN YÖNETİM LİSTESİ
Yönetim Kurulu Asil Üyeler:
- Metin Duman
- Ali Yılmaz
- Mehmet Yüksel
- Sait Ersoy
- Yunus Görgülü
- Ali Şahiner
- Yusuf Boz
- Talip Azak
- Mustafa Yiğit
- Hilmi Demirer
Denetim Kurulu Asil Üyeler:
- Nuri Yatmaz
- Murat Uçmaz
- Metin Türköz







