Gaziantep ile Aksaray'da sabah saatlerinde meydana gelen iki ayrı trafik kazası, 5 kişinin hayatını kaybetmesi ve aralarında çocukların da bulunduğu yaralılarla sonuçlandı. Gaziantep-Nizip D-400 kara yolunda iki otomobilin çarpıştığı kazada 3 kişi yaşamını yitirirken, Aksaray'ın Eskil ilçesine bağlı Eşmekaya beldesindeki kazada ise refüjdeki aydınlatma direğine çarpan otomobilde 2 kişi hayatını kaybetti.
GAZİANTEP-NİZİP YOLUNDA İKİ OTOMOBİL ÇARPIŞTI
Gaziantep-Nizip D-400 kara yolunun 20'nci kilometresinde saat 06.00 sıralarında Mehmet K. (38) yönetimindeki 27 RM 004 plakalı otomobil ile Doğan Yanardağ'ın (51) kullandığı 06 AR 4964 plakalı otomobil çarpıştı. İhbar üzerine bölgeye sağlık, itfaiye, jandarma ve polis ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yaptığı kontrolde 06 AR 4964 plakalı otomobilde yolcu olarak bulunan Mertcan Taşdemir'in (25) olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
Kazada Doğan Yanardağ ve Hacı Zer (51) ile diğer otomobilin sürücüsü Mehmet K., Havin K. (11) ve Sara K. (9) yaralandı. İlk müdahalelerinin ardından hastanelere kaldırılan yaralılardan durumu ağır olan Doğan Yanardağ ile Hacı Zer, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Böylece Gaziantep'teki kazada hayatını kaybedenlerin sayısı 3'e yükseldi. Diğer yaralıların tedavilerinin sürdüğü bildirildi.
CENAZELER ADLİ TIP KURUMUNA KALDIRILDI
Gaziantep'teki kazada yaşamını yitiren Mertcan Taşdemir, Doğan Yanardağ ve Hacı Zer'in cenazeleri Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Kazanın nasıl meydana geldiğinin kesin olarak belirlenebilmesi amacıyla inceleme ve soruşturma başlatıldı. Trafik kazalarında olay yeri incelemesi, araçların konumu, yol ve çevre koşulları ile diğer teknik bulgular, kusur durumunun belirlenmesinde önem taşıyor.
AKSARAY'DA OTOMOBİL AYDINLATMA DİREĞİNE ÇARPTI
İkinci ölümlü kaza ise Aksaray'ın Eskil ilçesine bağlı Eşmekaya beldesinde meydana geldi. Konya-Aksaray D-300 kara yolunda saat 07.00 sıralarında Konya yönünden Aksaray'a ilerleyen Furkan Ordu (34) yönetimindeki 06 BNV 194 plakalı otomobil, kontrolden çıkarak refüjdeki aydınlatma direğine çarptı. Çarpmanın ardından takla atan otomobil yola savruldu.
Araçtaki sürücü Furkan Ordu ile Semahat Ordu (29), Mevlüt Göktuğ Ordu (7) ve Fatime Özdemir (51) ağır yaralandı. Bölgeye sevk edilen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından yaralılar hastaneye kaldırıldı. Furkan Ordu ile Fatime Özdemir yapılan müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi. Semahat Ordu ile 7 yaşındaki Mevlüt Göktuğ Ordu'nun tedavilerinin sürdüğü ve hayati tehlikelerinin bulunduğu bildirildi.
KAZANIN KESİN NEDENİ SORUŞTURMAYLA BELİRLENECEK
Aksaray'daki kazaya ilişkin de Cumhuriyet Savcılığı tarafından tahkikat başlatıldı. İlk bilgiler otomobilin kontrolden çıkarak refüjdeki aydınlatma direğine çarptığını gösterirken, kazanın kesin nedeni yürütülecek teknik ve adli incelemelerin ardından netleşecek. Bu tür soruşturmalarda olay yerindeki izler, aracın teknik durumu ve mevcut diğer deliller birlikte değerlendirilerek kazanın oluş şekli ortaya çıkarılmaya çalışılıyor.
UZUN YOLCULUKLARDA SÜRÜCÜ GÜVENLİĞİ ÖN PLANDA
Her iki kazanın da şehirler arası ulaşımın sağlandığı kara yollarında meydana gelmesi, uzun yolculuklarda trafik güvenliği tedbirlerinin önemini bir kez daha gündeme getirdi. Sürücülerin hızlarını yol, trafik ve görüş koşullarına göre ayarlaması, takip mesafesini koruması, emniyet kemeri kullanması ve yorgunluk halinde araç kullanmaması hayati önem taşıyor. Özellikle çocukların araç içerisinde yaş ve fiziksel özelliklerine uygun koruyucu sistemlerle seyahat etmesi, olası bir çarpışmada ağır yaralanma riskinin azaltılmasında temel güvenlik önlemleri arasında yer alıyor.
İKİ KAZADA TOPLAM 5 CAN KAYBI
Peş peşe gelen iki kazada Gaziantep'te 3, Aksaray'da 2 olmak üzere toplam 5 kişi yaşamını yitirdi. Gaziantep'teki kazada yaralanan 3 kişinin tedavisi sürerken, Aksaray'da ağır yaralanan biri çocuk 2 kişinin hayati tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Her iki kazayla ilgili başlatılan soruşturmalar sürüyor.




