Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve devlet erkanının katıldığı resmi tören, bu yıl eşi benzeri görülmemiş güvenlik önlemleri altında yapıldı. Tören alanına girmek isteyen askeri personel dahi birçok kontrol noktasından geçirildi.
SUBAY VE ASTSUBAYLARA DÖRT KADEMELİ GÜVENLİK KONTROLÜ
Anıtkabir'deki resmi törene katılmak için gelen subay ve astsubaylar, tören alanına ulaşmadan önce dört ayrı güvenlik noktasından geçmek zorunda kaldı. İlk kontrol noktası, Anıtkabir'in 5 numaralı nizamiyesine yaklaşık 200 metre mesafede kuruldu. Cumhurbaşkanlığı koruma ekiplerinin gözetiminde görev yapan polisler, törene katılacak askerlerin isimlerini listeden tek tek kontrol etti. Bu aşamayı geçen askeri personel, ilerleyen noktalarda birkaç kez üst aramasına tabi tutulduktan sonra tören alanına girebildi.
LİSTEDE ADI OLMAYAN VE AİLESİYLE GELENLERE İZİN VERİLMEDİ
Uygulanan sıkı güvenlik prosedürleri kapsamında, önceden hazırlanmış isim listeleri büyük bir titizlikle incelendi. Listede ismi bulunmayan askeri personelin Anıtkabir'e girişine izin verilmedi. Ayrıca, törene eşi ve çocuklarıyla katılmak isteyen bazı subay ve astsubaylar da güvenlik noktalarından geri çevrildi.
ANITKABİR VE ÇEVRESİ POLİS BARİYERLERİYLE KAPATILDI
Törenin güvenliğini en üst düzeyde sağlamak amacıyla sadece Anıtkabir'in giriş kapıları değil, kompleksi çevreleyen caddeler ve Anıtkabir kampüsünün içi de yoğun polis bariyerleriyle kapatıldı. Bu önlemler, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve devlet erkanının ziyareti öncesinde alınarak törenin sorunsuz bir şekilde tamamlanmasını sağladı.





