Yalova’da polis ile DEAŞ’lı teröristler arasında çıkan çatışmada 3 polisimiz şehit olurken, 8’i polis, 1’i bekçi olmak üzere toplam 9 kişi yaralandı. Türkiye’yi ayağa kaldıran saldırının ardından gündem yaratacak bir iddia ortaya atıldı.
PKK-SDG KONTROLÜNDEKİ KAMPTAN GELDİKLERİ ÖNE SÜRÜLDÜ
Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, saldırıyı gerçekleştiren DEAŞ’lı teröristlerin, bir süre önce Suriye’de PKK-SDG kontrolünde bulunan El Hol Kampı’ndan Türkiye’ye geldikleri iddia edildi.
Haberde, söz konusu teröristlerin DEAŞ’ın etkin olduğu dönemlerde Irak, Suriye, Afganistan ve Pakistan’daki kamplarda eğitim aldıkları öne sürüldü.
EL HOL KAMPI DAHA ÖNCE DE GÜNDEME GELMİŞTİ
Suriye’nin Haseke bölgesinde yer alan El Hol Kampı, uzun süredir SDG kontrolünde bulunuyor. İlk etapta iç savaş nedeniyle yerinden edilen siviller için kurulan kamp, zamanla DEAŞ mensupları ve ailelerinin tutulduğu bir merkez haline geldi.
Uluslararası raporlara göre kampta 10 binden fazla DEAŞ bağlantılı kişi bulunuyor. Kampta çok sayıda yabancı uyruklu kadın ve çocuğun yer aldığı biliniyor.
NE OLMUŞTU?
Yalova’da DEAŞ’a yönelik düzenlenen operasyonda şüphelilerin polise ateş açması sonucu çatışma çıktı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, operasyon sırasında polislerimize ateş açıldığı, çıkan çatışmada 3 kahraman polisimizin şehit olduğu bildirildi.
Yaklaşık 7 saat süren operasyonda 6 terörist ölü olarak ele geçirilirken, olayla bağlantılı 5 kişi gözaltına alındı.
ŞEHİT POLİSLERİN KİMLİKLERİ AÇIKLANDI
Çatışmada Yalova İl Emniyet Müdürlüğü kadrosunda görev yapan Yasin Koçyiğit, Turgut Külüş ve İlker Pehlivan şehit oldu.
Yaralanan polis memurları Zekeriya Kınalı, Eren Çelik, Eren Işık, Cihan Kadıoğlu, Yusuf Irak ve Akşemsettin Temel Yalova Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
ERDOĞAN: MÜCADELEMİZ KARARLILIKLA SÜRECEK
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, operasyona ilişkin yaptığı açıklamada, “Terör örgütü DEAŞ’a yönelik bu sabah Yalova’da gerçekleştirilen operasyonda şehit olan kahraman emniyet mensuplarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin huzuruna kasteden canilerle mücadelemiz kararlılıkla sürecek” ifadelerini kullandı.
SOSYAL MEDYA PAYLAŞIMLARINA SORUŞTURMA
Yalova’daki saldırının ardından sosyal medyada yapılan ve dezenformasyon içerdiği belirtilen paylaşımlar hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından re’sen soruşturma başlatıldı. Paylaşımların “Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” suçu kapsamında değerlendirildiği bildirildi.
Kaynak: Yeni Şafak, İçişleri Bakanlığı, resmi açıklamalar




