BURALARA hayli uzak olan Miami'nin siyaset arenasında yepyeni bir moda başlamış. Sağ olsun, Miami'de yaşayan kıymetli arkadaşım Ercüment aradı, detaylı bilgi verdi. Dedi ki...
BURALARA
hayli uzak olan Miami'nin siyaset arenasında yepyeni bir moda başlamış.
Sağ olsun, Miami'de yaşayan kıymetli arkadaşım Ercüment aradı, detaylı bilgi verdi.
Dedi ki...
"Miami Belediyesi'nde çok popüler, halkın çok sevdiği, güleç yüzlü, çalışkan bir başkan yardımcısı var. Ama belediye içinde bu delikanlıyı çekemeyen, popüler olmasını hazmedemeyen birileri, sosyal medyayı iyi kullanan bir iki çakal bulmuşlar, sahte bir Twitter hesabı açtırıp sabah akşam bu başkan yardımcısı hakkında ağza alınmayacak hakaretler, ipe sapa gelmez iddialar ortaya atıyorlarmış. Bu çakallarla beraber hareket eden meclis üyesinin biri de sözüm ona bu başkan yardımcısının yanındaymış, onun iyiliğini düşünüyormuş gibi yapıp, sürekli onu teselli ediyormuş. Miami Belediyesi'nde başkan yardımcısı olan delikanlının moralini bu sahte Twitter hesabı ile bozmaya çalışan, eşcinsel eğilimleri olsa gerek sık sık kadın kılığına girip ipe sapa gelmez yazılar yazan sahte Twitter yazarı ile meclis üyesi de çok sık görüşüyormuş ama gizli saklı yerlerde."
***
"Dur, yeter Allah aşkına Ercüment. Midem kalktı. Kusacağım neredeyse. Hadi görüşürüz" deyip telefonu apar topar kapadım.
Allah'tan Miami buralara çok uzak da böyle iğrenç, böyle çirkef şeyler buralarda olmuyor diye sevindim.
***
TOSMUR'UN MUHTARI KİM OLUR?
Alanya'ya yeni geldiyseniz, yeni başlayanlardansanız, Tosmur Mahallesi'nin namını mutlaka duymuşsunuzdur.
Oba ile Kestel arasında, yazın buz gibi suyuyla meşhur Dimçayı'na ev sahipliği yapan bu mahalle, Tosmur taşı gibi mangal yürekli, 15-20 yıl öncesine dek kavgacı ama mert adamların ve kadınların yaşadığı bir yerdir.
Tosmur'un "ilk" ve "son" belediye başkanı Musa Özdemir'iyle, Özdemir'in "Sarı İbo" lakabıyla bilinen ağabeyi İbrahim Özdemir'iyle, Belediye Meclis Üyesi Hasan Özdemir'iyle, ismini mahalledeki en büyük caddeye veren ve uzun yıllar bölgenin muhtarlığını yapan Ömer Koparan'ıyla, daha 18-19 yaşında olmasına rağmen 60-70 yaşındaki deneyimli spikerlere taş çıkartan bir birikime ve zekaya sahip İbrahim Aydoğan'ıyla, Musa Akar'ıyla, oğlu İsa Akar'ıyla, Kemal Bozkurt'uyla ve isimlerini burada tek tek yazsam ansiklopedilere sığmayacak dolulukta pek çok insanı ve özelliğiyle meşhurdur.
Tosmur'da 4 Haziran'da Muhtarlık Ara Seçimi var.
30 Mart 2014'te seçilen ancak geçen yıl görevi düşürülen Feyzullah Akar'ın kardeşi İsa Akar, Dim Süpermarket işletmecisi Zafer Gürel ve kapanmadan önce Tosmur Belediye Meclisi'nde üye olan Yakup Gündoğan muhtarlığa en yakın isimler.
Diğer adaylar gibi aslen Tosmurlu olan Yakup Gündoğan, aynı zamanda müteahhit.
Geçmişte meclis üyesi olduğu için bürokratik işleyişe yabancı değil, seçildiğinde resmi makamlara ulaşımında sorun yok. En büyük destekçisi ise aynı zamanda iş ortağı olan, yüzü 7/24 gülen, Konyalı olmasına rağmen yüreği kalbi Tosmur ve Alanya için çarpan bir isim olan Ömer Şirin.
Diğer aday Zafer Gürel, genç bir işletmeci.
Tosmur'un en büyük süpermarketlerinden birini işletiyor.
Bu nedenle yerli halkla her gün temas etme şansı en yüksek adayların başında geliyor.
Gençlerin adayı olan ve genç bir ekiple bu göreve talip olan Gürel'in en büyük artılarından biri genç, dinamik ve 7/24 koşturacak bir kadroya sahip olması.
Genç yaşına rağmen deneyimli bir siyasetçi olan İsa Akar ise ağabeyinden sonra doğacak boşluğu doldurmak amacıyla aktif siyasetçi birikimini Tosmur'un geleceği için harcamak isteyen genç bir aday.
Akar'ın en önemli artılarından biri ise Selçuk Üniversitesi Dış Ticaret Bölümü'nü bitirdikten sonra Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi'ni de bitirmiş olması.
Kısacası...
Tosmur halkının düşünüp taşınmak için önünde daha aşağı yukarı 20-25 gün var ama işleri hiç de kolay değil.
Bir tarafta İsa Akar, diğer tarafta Yakup Gündoğan, öbür yanda Zafer Gürel.
Bazen "İyi ki Tosmur'da yaşamıyorum, iyi ki Tosmur seçmeni değilim" diyorum.
Çünkü adayların hepsi birbirinden değerli, insan karar vermekte zorlanıyor.