“BEN MASUMUM, DÜRÜST BİR ADAMIM”
Mahkemede konuşan Maduro, yargıç Alvin Hellerstein’a hitaben şu ifadeleri kullandı:
“Suçsuzum. Ülkemin başkanıyım. Ben dürüst bir adamım.”
Maduro, hakkındaki dört ayrı suçlamanın tamamını reddederek ABD tarafından siyasi nedenlerle hedef alındığını savundu.
YÖNELTİLEN SUÇLAMALAR
ABD Adalet Bakanlığı’na göre Nicolas Maduro ve eşi Cilia Flores hakkında yöneltilen suçlamalar şunlar:
- Narko-terörizm komplosu
- Kokain ithalatı komplosu
- Makineli silah ve yıkıcı cihaz (patlayıcı) bulundurma
- ABD’ye karşı makineli silahlar ve yıkıcı cihazlara sahip olma komplosu
ABD Adalet Bakanı Pamela Bondi, Maduro’nun Amerikan mahkemelerinde ve Amerikan yasalarına göre yargılanacağını açıklamıştı.
“BEN BİR SAVAŞ ESİRİYİM”
Duruşma sona ererken mahkeme salonundan çıkarılan Maduro’nun, yüksek sesle “Ben bir savaş esiriyim” diye bağırdığı bildirildi.
17 MART’TA YENİDEN MAHKEMEYE ÇIKACAK
Mahkeme, davayı ileri bir tarihe erteledi. Nicolas Maduro ve eşi Cilia Flores’in 17 Mart tarihinde yeniden hakim karşısına çıkacağı açıklandı.
NE OLMUŞTU?
Venezuela’nın başkenti Caracas’ta 3 Ocak’ta gece saatlerinde patlamalar ve uçak sesleri duyulmuş, Venezuela yönetimi saldırıdan ABD’yi sorumlu tutmuştu. ABD Başkanı Donald Trump, operasyonun ardından Nicolas Maduro ve eşinin ülke dışına çıkarıldığını duyurmuştu.
Venezuela yönetimi gelişmeleri “egemenliğe açık saldırı” olarak nitelendirerek uluslararası topluma kınama çağrısında bulunmuş, bazı ülkeler ABD’yi desteklerken bazıları da operasyonu sert şekilde eleştirmişti.




