DÜN sabah… Kuzey Alanya'daki Seyir Terası'nda faaliyet gösteren Teras Kafe'deydim. CHP'nin Alanya Belediye Başkan Adayı Şefik Türktaş, meslek odası başkanlarıyla kahvaltılı buluşmasına bizi de davet etti, davete icabet...

DÜN sabah…
Kuzey Alanya’daki Seyir Terası’nda faaliyet gösteren Teras Kafe’deydim.
CHP’nin Alanya Belediye Başkan Adayı Şefik Türktaş, meslek odası başkanlarıyla kahvaltılı buluşmasına bizi de davet etti, davete icabet ettik, görüşmenin bir bölümünü izleme fırsatımız oldu.
Hem 3 yıllık Alanya Belediye Başkan Yardımcılığı hem de 10 yıllık Oba Belediye Başkanlığı tecrübesiyle odaların ve esnafın sorunlarını yakından bilen Türktaş, tek tek not aldı, birçoğunun yasal çerçevede çözülebileceğini söyledi.
***
Bu arada, mekânda olan oda başkanlarına baktım, Alanya Belediyesi ile geçmişten beri sorun yaşayıp da halen Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu ile uzlaşı sağlayamayan bir tek Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp’in kaldığını gördüm, bunu da herkesin duyabileceği şekilde ortaya söyledim.
İsim vermeyeyim, oda başkanlarından biri, “Bir Velittin, bir de (Şoförler Odası Başkanı) Ali (Akkaya) Başkan kalmıştı. Ali Başkan geçen hafta bağlılıklarını bildirdi, yelkenleri suya indirdi” deyince masada bir kahkaha tufanı koptu.
***
Fırsatı kaçırır mıyım, hemen Şefik Başkan’a dönüp sordum: “Eğer seçilirseniz siz de oda başkanlarından mutlak itaat isteyecek misiniz?”
İkinci kahkaha tufanı eşliğinde Şefik Türktaş, “Hele o zaman gelsin bakarız” diye cevap verdi, ardından ekledi: “Arkadaşlar. Benim yönetim anlayışımı benimle çalışan herkes çok iyi bilir. Biz de öyle şeyler olmaz. Biz Alanya’yı demokrasiyle, el ele verip yöneteceğiz.”
***
Gazeteci arkadaşlarımızla kahvaltımızı bitirip haber için gereken fotoğraflarımızı da aldıktan sonra, hem Türktaş hem de oda başkanları, “Biraz da kendi aramızda konuşalım, hasbıhal edelim” diyerek toplantının bundan sonraki bölümünü basına kapalı yapmak istediklerini söylediler.
Aynı saatlerde yeni yeni başladığını tahmin ettiğimiz rutin encümen toplantısına yetişmek için mekândan ayrılırken, telefonum çaldı, arayan AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney’di.
Alanya’ya yeni atanan Vergi Dairesi ile Meteoroloji Müdürü’nü makamlarında ziyaret edeceklerini, bu programa gazeteci olarak benim de katılmamı istedi, “Tamam, geliyorum” dedim, bu arada “Encümen’in bilgilerini sizden alırım” deyip gazeteci arkadaşlardan ayrıldım.
***
Sonradan öğrendim ki…
Bay Başkan’ın neşesi yerindeymiş, encümen toplantısı sırasında şarkılar şiirler havada uçuşmuş.
Bu arada Bay Başkan’ın neşeli olduğunu gören gazeteci arkadaşlarımızdan biri, “Yeniden aday mısınız?” diye sorunca, “Sana ne!” yanıtı almış.
Sordum soruşturdum, kimi “espri olsun diye öyle cevap verdi” diyor, kimi de “gayet ciddiydi” yorumunu yapıyor.
O an orada olamadığım için, 20 yıllık “Uzman Sipahioğlu Gözlemcisi” kimliğimi konuşturamadım, jest ve mimiklerinden şaka mı yaptığı yoksa ciddi mi takıldığı konusunda net bir bulguya ulaşamadım.
***
Şaka olsa bile “Her şakanın altında bir ciddiyet yatar” deyiminden hareketle, ben bu yanıtta bir parça ciddiyet zerrecikleri olduğunu hissediyorum.
Ve diyorum ki…
Hakkaten, Bay Başkan’ın aday olup olmamasından bize ne? Aday olmuş veya olmamış, kimin umurunda!
CHP adayını “henüz resmen olmasa da” belirleyip sahalara inmiş çalışıyor, buna mukabil en favori parti olarak gösterilen MHP’de adayın açıklanmasına sayılı günler kalmış, fakat gel gör ki Bay Başkan’ın aday olup olmamasından bize ne!
***
AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney bütün hesabını kitabını adaylık üzerine kurmuş, belki bundan sonraki ticari ve özel hayatı bu adaylığa göre şekillenecek ama önünde Sipahioğlu gibi koca bir engel var, kimin umurunda!
Süper Lig Hakemi Kuddusi Müftüoğlu aylar önce kafasına koymuş, aday olmak için var gücüyle çalışıyor ama “Hasan Abim aday olmazsa ben aday olurum” diyor, önünün açılmasını bekliyor, kime ne!
Aday belirleme çalışmalarına başlayan AKP’de gençlerin önünü açacağını her fırsatta söyleyen Sipahioğlu “Hayır, aday değilim” demiyorsa veya “Evet, aday ben olacağım kardeşim” diyemiyorsa, bundan kime ne!