15 gündür Alanya'nın birinci gündemi GS takımı oldu. Her yerde, yok iptal oldu, yok sorun var gibi suni gündemler ortaya atıldı. Hiç bir teori tutmadı ve planlandığı gibi GS Alanya'ya geldi, kampını yaptı. Alanyaspor ile hazırlık...
15 gündür Alanya’nın birinci gündemi GS takımı oldu. Her yerde, yok iptal oldu, yok sorun var gibi suni gündemler ortaya atıldı. Hiç bir teori tutmadı ve planlandığı gibi GS Alanya’ya geldi, kampını yaptı. Alanyaspor ile hazırlık maçını da oynayarak kampı tamamladı. Bugün bu süreçte gördüğüm bir takım şeyleri sizlerle paylaşmak istiyorum.
Öncelikle artılarla başlamak istiyorum. GS’nin Alanya’ya gelmesi şehre hareket ve bereket getirdi. 15 gündür ulusal yazılı ve görsel medyada binlerce kez Alanya ismi geçti. Gazipaşa Havalimanı ve Gold City gibi tesislerin olması Alanya’ya katkı sunmuştur. Alanyaspor yönetimi maç günü öğlen saatlerinde stadyuma giderek, maç saatine kadar çalışmalara katkı sunmuşlardır. Haydar Durusoy ve talebeleri oynadıkları futbol anlayışı ile herkesin takdirini kazanmıştır. Alanyasporlu futbolcular sadece futbol oynamayı düşünerek, kendi yeteneklerini ortaya koymuşlardır. Yine bu süreçte yeni kurulan GS Derneği Başkanı Mehmet Ali Dim ve yönetim kurulu yaptıkları çalışmalar ile şehre canlılık getirmişlerdir. Alanyaspor Store ilk kez görücüye çıktı. Bence günün önemli bir projesi idi. Bundan sonra maçlarda ilgi artacaktır. Bu konuda başkanımız Hasan Çavuşoğlu ve yönetim kurulunu tebrik ediyorum.
Artıları herkes yazacak ve söyleyecektir. Eksileri ve yanlışları söylemek gelecek açısından daha önemlidir. Umarım bu yanlışları bu tip büyük organizasyonları yapanlar bunları bir kenara not eder. İkinci defa böyle kapsamlı bir organizasyon yapılmasına rağmen, maç öncesi Kaymakam’ın görevlilerle toplantılar yapmasına rağmen değişen fazla bir şey olmamış. GS derneği açılışına Fatih Terim ve futbolcuların gelmemesi hayal kırıklığı yaşattı. Yerlerine gelen yardımcı hocalar ise açılıştan zorla kaçırıldılar. Toplum olarak ne yazık ki her şeyi abartıyoruz. O manzarayı gördüğüm için iyi ki futbolcular gelmemiş dedim.
Geçen hafta yazmıştım elektrik ve yol sorunu dert olabilir diye. Nitekim maç içinde ışıklar geldi gitti. İlk yarı, kapıda görev yaptığım için ikinci yarıyı izleyebildim. Maçı bıraktım ışıklara bakarak hep dua ettim. Eğer 4 tepeden ikisi devamlı yandı söndü. İyi ki ikisi devamlı yandı. Eğer birisi daha sönseydi sonunu düşünemiyorum. Bu sorun tüm büyüklerimizin gözlerinin önünde oldu. Umarım bu soruna artık köklü çözüm bulunur. Yol sorunu ise devam ediyor. Maç sonu 60 dakikada oba kavşağına inebildik. İnsanları maça teşvik etme yerine bir takım mevzuatlarla soğutuyoruz.
Maç sonu akşam ulusal kanallarda, futbolcular kendini zor kurtardı diye haberler yayınlandı. Bu kadarına da pes. Ya o futbolculara kötü bir taciz olsaydı bu kadar emek nereye gidecekti. Toplum olarak bu konuda sınıfta kaldık. Bunun için kimseyi suçlamıyorum ama insanlar bu kadar abartı yapmamalıdır. Ayrıca bazı seyirciler, Alanya’da yaşamasına, burada ekmek yemesine rağmen dönem dönem Alanyalı futbolcuları ıslıkladılar. Bu son derece kabul edilemez bir ayıptır. Buna rağmen şimşekler ve ALTAD üyeleri desteğini vermiştir.
Maça damgasını vuran olay ise sahte bilet satılmasıdır. Basit bir sistemle kopyalama yapılmış. Turnikeler de her zamanki gibi bozulunca hemen devreye girdiler. Kapıda olduğum için fark edince hemen Turan Görgün’e bildirdim. Burada yapılan hata, korsanlar hesap edilmeden basit bir bilet hazırlandı. VIP biletleri gibi olsaydı sanırım korsanlar bunu yapamazdı. O kadar önleme rağmen 2 bin civarı korsan biletli içeri girdi.
Maçın en büyük saygısızlığı da Haydar Durusoy hocamıza yapılmıştır. Maç sonu yerel ve ulusal basın toplantıya çağırmayarak saygısızlık yapmışlardır. Orada 2 hoca vardır, sadece Fatih Terim değil. Ama haydar hocamız şunu bilsin. Alanya sporseverler ve halk sizi seviyor ve arkanızdadır. Böyle adı üstünde hazırlık maçında futbolcuları ıslıklayan kendini bilmezleri kınıyor ve futbolculardan özür diliyoruz.
Maçın kazananları, Alanya şehri, futbol oynama isteğinde olan Alanyasporlu futbolcular, emeği geçenler, GS derneği.
Maçı fırsata çevirenler, şehir dışından Alanya’ya akın eden işportacılar.
Maçın kaybedenleri, haksız kazanç için sahte bilet satanlar, Alanyasporu ıslıklayan kendini bilmezler, maç sonu sahaya girerek tehdit unsuru olan ve gelecek için soru işareti bırakan bazı seyirciler, Alanyaspor’un hocasına saygı göstermeyen spor basını.