GÜNLÜK hayatımızda var olan ve var olmaya devam edecek birçok problem mevcuttur. Doların yükselmesinden, hava kirliğine, benzine gelen zamdan, kronik hastalıklara kadar uzanan birçok sorun zaman zaman hepimizin hayatı içinde kendi yerini alacaktır....

GÜNLÜK

hayatımızda var olan ve var olmaya devam edecek birçok problem mevcuttur. Doların yükselmesinden, hava kirliğine, benzine gelen zamdan, kronik hastalıklara kadar uzanan birçok sorun zaman zaman hepimizin hayatı içinde kendi yerini alacaktır.
Altın oranda ki o uyum sadece matematik ve sanatta kendini gösterir. Gerçek hayat ise uyumsuzluk ve uyumun karmaşık birleşeninden meydana gelmektedir.
Bu karmaşıklığın içinde, olumsuz bir şekilde bizi farkında olmadan etkileyen birçok olgu vardır.
Yolda gördüğümüz ağlayan bir çocuk bile bizi daha derinlere götürebilir.
Dilenmek zorunda olan yaşlı adam, gözümüzün önünde meydana gelen kazalar, haberler, dedikodular, parasızlıktan gerçekleştirilemeyen hayaller, büyük çok büyük adaletsizlikler ve bununla beslenen insanlar, ego savaşları, hırsızlık, tedavisi olmayan bir hastalığın götürdükleri, her gün gözünün önünde eriyen bir insan, şehit verdiğin kardeşin, cinnet geçirip kocasını öldüren kadın, çocuğunu satan adam, hayvanları zehirleyerek öldüren asla bir sıfata bürünmeyenler. Gerçekten ruhumuz ve zihnimizi dolduran ve zehirleyen o kadar fazla şey var ki panzehirimiz ise sadece kendimiziz.
Kirlenen ruh eğer temizlenmezse dışarıyı da kirletmeye başlar ve bir süre sonra kokusu etrafa yayılır.

NASIL RUH TEMİZLENİR?
Gerçekten gün içinde hiçbir şey yapmadan en az 10 dakika kendinizi sessizce dinlemek hayatın bu kargaşası içinde size iyi gelecek en önemli adımdır.
Zihnin kompleks yapısı yaşam içinde durmadan bir makine gibi çalışmaktadır. Uykuda bile çalışan zihnimize çok yüklenirsek ne olur? Çöker. Sadece zihin için değil fizik kanuna göre güç uyguladığın ve istisnalar dışında kalan birçok madde çöker. O yüzden fizyoloji ve psikoloji birbirinden ayrı düşünülmeyen bir yapıdadır. Strese girince mide ağrıması, acıkınca el titremesi, mutlu olunca ve ya heyecanlanınca kalp atışında ki artış bunun en basit örnekleridir.
Ruh eğer temizlenmezse bir süre sonra hastalık olarak kendisini gösterecektir. Belki fiziksel, belki psikolojik bir boyutta size eşlik etmeye başlayacaktır.
O yüzden temizlenmek hem mecaz anlamda hem gerçek anlamda ruhunuzu tazeler. Sonbahar geldiği zaman dökülen yapraklar gibi düşünün kendinizi. Her zaman çiçek açamazsınız, her zaman güzel kokular, meyveler, sebzeler veremezsiniz. Olumsuz hava koşullarından dolayı kuruyan bahçe gibi içinizin de kuruması normaldir. Bunu kabul etmeden o bahçenin yeşillenmesine de imkan yoktur. Önce KABUL, sonra YAĞMUR.
Her insana iyi gelen ve ruhunu dinlendiren şeyler farklıdır. Sizde içinizde keşfedilmemiş iyiyi bulun, sulayın ve yaşatın. Hayat kısa, bahar geldi.