Fenerbahçe'de Sadettin Saran tutuklanırsa vekalet edecek isim belli oldu!
Fenerbahçe'de Sadettin Saran tutuklanırsa vekalet edecek isim belli oldu!
İçeriği Görüntüle

Balıkesir’in Sındırgı ilçesinde 10 Ağustos'ta meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem ve ardından yaklaşık 9 bin artçı sarsıntı bölgedeki fay hatlarındaki gerilimi gündeme getirdi. Dünkü gece saat 01.20’de kaydedilen 4.6 büyüklüğündeki deprem ile birlikte, son üç gün içinde 4.6, 4.2 ve 4.7 büyüklüğünde artçı sarsıntılar yaşandı. Prof. Dr. Ahmet Ercan, bu artçıların bölgedeki gerilimi boşaltamadığını ve uzun süre devam etmesinin büyük bir deprem riskini artırabileceğini belirtti. Ercan, durumu daha önce yaşanan Simav depremi ile kıyaslayarak, “Yer ıkınıyor, geri kalan gerilimi boşaltamıyor. Bu durum büyük bir depreme yol açabilir” dedi.

TOKİ KONUTLARI GÜVENLİ ALTERNATİF

Deprem uzmanı Ercan, vatandaşlara olası bir büyük deprem riskine karşı sağlam zemine inşa edilmiş konutlara taşınmaları çağrısında bulundu. Özellikle Sındırgı’da yapılan TOKİ konutlarının sağlam ve güvenli olduğunu vurgulayan Ercan, “Sındırgı'da yapılan TOKİ konutları sağlam yerde, sağlam yapılardır. Bir an önce halkın bu kesime taşınması önerilir” ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARA ÖNERİLER

- Deprem riski yüksek bölgelerde mümkünse konut değişikliği yapın. - TOKİ ve sağlam zemine inşa edilmiş binaları tercih edin. - Artçı sarsıntılara karşı hazırlıklı olun.

Kaynak: Haber Merkezi