ALANYA'DA gündem yerel seçimler olunca, sosyal ve ticari yaşamın içerisinde az buçuk olan herkes haliyle yerel seçimde neler olacağını, kimin nereye aday olacağını, kimin kimi destekleyeceğini konuşuyor. Fakat… Tıpkı kentin en önemli...
ALANYA’DA gündem yerel seçimler olunca, sosyal ve ticari yaşamın içerisinde az buçuk olan herkes haliyle yerel seçimde neler olacağını, kimin nereye aday olacağını, kimin kimi destekleyeceğini konuşuyor.
Fakat…
Tıpkı kentin en önemli derneklerinin başında gelen Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin (ALTİD) genel kurulunun sessiz sedasız, gürültüsüz patırtısız yapılması gibi, Alanya’daki meslek odaları da kendi seçimlerini sessiz sedasız yapacak gibi görünüyor.
Cuma günü çarşıda karşılaşıp ayaküstü sohbet ettiğimiz Minibüsçüler Odası Başkanı Doğan Bacak’ın dediği gibi, yerel seçimler yüzünden meslek odası seçimlerinde hır gür çıkmayacak, bu iş sessiz sedasız halledilip geçilecek.
Oda seçimleri yasa gereği 2014’ün Ocak ayında yapılacak.
Ocak’a şunun şurasında çok bir şey kalmadı.
Her ne kadar aksini söyleseler de, elbette, AKP, CHP ve MHP de tıpkı Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) seçimlerinde olduğu gibi meslek odası seçimlerine de müdahil olacaklar, alttan alta aday çıkarmalar, mevcut adayları aleni veya gizli desteklemeler olacaktır.
***
Peki, Alanya’daki meslek odası başkanlarından hangileri görevine devam edecek, kimler gönüllü bırakacak veya yeni adaylar eskileri devirebilecek?
Sanıyorum birkaç hafta içerisinde yavaş yavaş bunları konuşmaya başlayacağız.
Durum onu gösteriyor ki, mevcut başkanların hiçbiri gönüllü bırakma eğiliminde değil. Fakat aday olmak isteyen de çok.
Misal, daha şimdiden her odanın en az üç dört adayı kendini belli etmeye, esnafı ziyaret edip gizli gizli nabız yoklamaya başladı bile.
***
Örnekse…
Mobilyacılar Odası’nda Hüseyin Alataş ve Halit Zafer’in… Minibüsçüler Odası’nda Doğan Bacak, Mustafa İnce, İsmail Kaya ve Paşa Yalçın’ın… Kuyumcular Odası’nda Mehmet Kamburoğlu, Kerim Akmaz, Kemal Yalçıner ve Adnan Yönet’in… Pazarcılar Odası’nda Bekir Akış, Hasan Yiğit, Nazmi Karakan, Murat Akdağ ve Ahmet Arık’ın… Pansiyoncular Odası’nda Hüseyin Değirmenci, Adnan Kocaosmanoğlu ve Orhan Tanay’ın… Bakkallar Odası’nda Velittin Yenialp, Mehmet Oğuz ve Yakup Ünlü’nün… Metal İşleri Odası’nda Kerim Taş, Avni Aşçı, İbrahim Yüksel, Veli Boz ve Ali Avcı’nın… Elektrikçiler Odası’nda Mesut Akgül, Hasan Parmaksızoğlu, Şerafettin Oktay, Turan Sağlamel, Musa Erkuş, Hilmi Şengöz ve Celal Yaman’ın… Şoförler Odası’nda Ali Akkaya ve Recep Çalış’ın… Esnaf Odası’nda Ahmet Sert ve Turan Görgün’ün… Aday olacakları konuşuluyor.
***
Başta da dediğim gibi, çok değil, bir iki haftaya kalmaz adayların hepsi esnafın arasına inmeye, projelerini anlatmaya başlar, işi politika yazmak olan bizler de hangi siyasi parti veya belediye başkan adayı hangi meslek odası başkan adayını aleni veya gizli destekliyor, sizlerle paylaşırız.
(NOT: Bu yazı 17 Kasım tarihinde yayınlanmıştır)