ALANYA Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, geçen hafta bir grup yakın arkadaşıyla çıktığı Umre seyahatinden döndü. Daha önce Hac farizasını yerine getirdiği için 'Hacı” olan Sipahioğlu, ayağının tozuyla, belediye çalışmalarını...

ALANYA Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, geçen hafta bir grup yakın arkadaşıyla çıktığı Umre seyahatinden döndü.Daha önce Hac farizasını yerine getirdiği için “Hacı” olan Sipahioğlu, ayağının tozuyla, belediye çalışmalarını denetleyip Başkan Vekili olarak yerine bıraktığı Kemal Dere’den de detaylı bilgi aldı.Hac ya da Umre’den dönenleri ziyaret eden konuklara geleneksel olarak hurma ya da zemzem suyu ikram edilir.Damlataş’taki oteli tadilatta olduğu için uzun süredir burada misafir kabul edemeyen Sipahioğlu’nun, kendisini makam odasında ziyaret eden ya da edecek olan misafirlerine hurma ya da zemzem suyu ikram edip etmeyeceği ise henüz netlik kazanmadı.“Bunu en iyisi Sipahioğlu’nun Alanya Belediyesi’ndeki sağ kolu olarak bilinen Özel Kalem Müdürü Sadık Dizdaroğlu’na sorayım” dedim, fakat telefonla ulaştığım Dizdaroğlu, bu konuda net bir bilgiye sahip olmadığını (!) söyledi.Anlayacağınız, Sipahioğlu’nun hurma ve zemzem suyu ikramını nerede yapacağını, ya da yapıp yapmayacağını merak edip, politika muhabiri olmamız hasebiyle bize soran okuyucularımıza bugünlük “üzülerek” tatmin edici bir yanıt veremeyeceğim.Kısmet olursa bugün Sipahioğlu’nu makamında ziyaret edip gerçeği gözümle gördükten sonra sizi buradan haberdar edeceğim.

Sahte cennetleringörünmez tapusu

HABER dün internet sitelerine adeta bomba gibi düştü.Başta Antalya olmak üzere, Hatay, Kırıkkale, Çankırı ve Ankara'ya dadanan bir çete, masum vatandaşları “cennetten yer verecekleri” vaadiyle dolandırmış, ancak polisin başarılı takibi sonucu kıskıvrak ele geçirilmişler.Polisin düzenlediği operasyonlarda, örgütün lideri olduğu öne sürülen F.K. ile eşi N.K, doktor olduğu öğrenilen A.C.Y. ile A.Y, U.T. ile F.Y. gözaltına alınmış.F.K'nin, önceki hayatında Veysel Karani olduğunu söyleyerek vatandaşları “Cennetten size yer vereceğiz” vaadiyle dolandırdığı öne sürülmüş.İki yılda 11 kişiyi 5-6 milyon lira dolandırdığı iddia edilen zanlıların dolandırıcılık yaparken hipnoz yöntemini de kullandığı, örgütün dolandırdığı kişiler arasında hakim, avukat ve öğretmenlerin de bulunduğu öğrenilmiş.Bu devirde bu kafa, vallahi hayret bir şey!Üstelik dolandırıcıların içinde bir de doktor olmasını bir yana koyun, dolandırılan kişilerin arasında hakim, avukat ve öğretmenlerin de yer aldığı iddiası, gerçekten hayrete şayan bir durum!Başbakan Erdoğan’ın “Dindar nesil yetiştireceğiz” dediği bir dönemde “beyaz yakalı” olarak adlandırılan iyi eğitimli insanların da bu tuzağa düşüyor olmaları, ülkedeki eğitim seviyesinin hangi aşamada olduğunu gözler önüne seren çarpıcı bir örnek olsa gerek!

GÜNÜN TWİT'LERİ

Mevlüt Çavuşoğlu @MevlutCavusogluRusya'da seçimlerin gözlemini tamamladık memlekete dönüyoruz.

Mevlüt Çavuşoğlu @MevlutCavusogluSoğuk havayı burada bırakıyoruz da İstanbul'daki fırtınaya ne demeli. Uçaklarda gecikme var.

Mehmet Ali Dim @MADALANYATürkiye'nin topyekun bir idari bölünüş reformuna ihtiyacı var. Öyle iller var ki il değil, öyle ilçeler var ki ilçe değil.

Mehmet Ali Dim @MADALANYABaşbakan telkin ve tavsiye almayı pek sevmiyor. Bu konuda geri adım atacağını sanmam. Özel statü nedir bilemem ama İl olmamız tek çaredir.

Mehmet Ali Dim @MADALANYABüyükşehir Yasası konusunda Başbakan kararlıysa Arınç ne yapabilir ki? Alanya'nın bu konudaki hissiyatına tercüman olmak dışında tabi ki!

Alper Kutay @alper_kutayOrhan Baba, Ya Evde Yoksan adlı şarkısında "Herşeyim tamam da bir sendin noksan" diyor. Vitrin Uygulaması da Alanya için böyle oldu bence.

Alanya Gazetesi @alanyagazetesiAlanya’nın geleceği için büyükşehre bağlanmak en doğru seçenektir. Adeta rant bölgesine dönen Alanya için mastır plan ve uygulaması şarttır.

Alanya @CityAlanyaAlanya'dan adam çıkmaz diyen herkese katılıyorum! Niye çıkalım ki? Kale, Teras, Kleopatra Plajı, Ulaş, İncekum varken şehirden çıkılır mı?

Tufan Türenç @tturencYurdun büyük kesimde insanlar kar yığınları arasında kısışıp bunalmış vaziyette. Alanya'da ise denize girenler düşman çatlatıyor.

Mustafa Kuruçay @MustafaKuruay2Alanya'ya derin bir sessizlik hakim. Herkes suskun. Şehirde anlamsız bir durgunluk var. Hayırdır inşallah, hayır ola inşallah. Du bakalım!

Yiğit Ulus @yigitulusAlanya neden il olmaz ve ilçe vasfını yitirip Antalya'ya mahalle yapılır? Orada 130 km uzaklıkta bir mahalle var uzakta!

Sarı Şeker Sema @sarisekersemaSabah Kanal D'de izledim, tebrikler Alanya Belediyesi'ne. Alanya'da engelli otobüsü hizmete başladı.

H. Tahsin Fazlıoğlu @hasantahsin61İstanbul-Antalya arası 4 saat olacakmış. İstanbul-Antalya arası zaten 1 saat ağa. Önce Alanya-Antalya arasındaki 2,5 saatlik dilimi düşürün.

Çiğdem Duyul @CheedemsÇiğdem Duyul: 2012 yaz sezonunda Alanya'da ücretsiz her şey dahil tatil yapmak isteyen var mı?

Yusuf Abaz @yusuf_abazSabah görüştüğüm Alanya Telekom, ‘Olur mu yaa, açılmıştır ADSL'siniz’ diyor. :)))) Şaka gibiler.

Selçuk Akçay @SelukAkay2Büyükşehir Yasası çıkarsa Alanya mahalle mi olacak? O zaman Sipahioğlu'na "başkanım" yerine "muhtarım" mı diyeceğiz? Bu konuda ne diyor acep!

Haydar Yıldız @HAYDARYILDIZ2Alanya hepimizindir, hep birlikte Alanya’ya sahip çıkmalı! İl olabilmek adına sert tavırlar konulmalı.

Tahir Arslan @ThrArslanDün gece hiç uyumadan İstanbul-Alanya arasını geldim, bugün uyumadan çalıştım, şimdi halı sahaya gidiyorum, umarım ölmem:)

Gökçen Özdoğan Enç @gokcenenc07Güneşli ama soğuk bir Antalya! Cemreler de düştü. Bu işte bir terslik var galiba.

Alanya @CityAlanyaSoğuk olmanla tehdit etme beni Alanya. Hayallerimi bir yakarsam kış günü Temmuz'u yaşarsın!

Hande Yener @handeyenerComHY konser tarihleri: 27 Nisan İstanbul Taksim Bronxpi, 30 Nisan Nurnberg 20 Mayıs. Londra, 4 Mayıs Alanya.