Geçtiğimiz yıl kasım ayında bölgeye konulan su deposunun halen faaliyete geçmemesi, vatandaşların tepkisine yol açtı. Mahalle halkı, yıllardır su sorununun çözülmesi için yetkililere çağrıda bulunuyor. Özellikle yaz aylarında nüfusun artmasıyla birlikte su ihtiyacının daha da kritik hale geldiğini belirten vatandaşlar, yetkililerden bir an önce adım atılmasını ve su deposunun aktif hale getirilmesini istiyor.

'100 YILDIR SUSUZLUĞUMUZ DEVAM EDİYOR'

Yayla sakinlerinden Selahattin Uğurkutu, “Sülüklü Yaylası’na geçen yıl kasım ayında su deposu konuldu. Faaliyete geçmesini bekliyoruz mahalle sakinleri olarak. 100 yıldır susuzluğumuz devam ediyor. Sülüklü Yaylası’nın bir kesimi olarak bu sorun hâlâ çözülmedi” ifadelerini kullandı.

'BAŞVURMAMIZA RAĞMEN HÂLÂ BİR İLERLEME KAYDEDİLMİŞ DEĞİL'

Mahalle Muhtarı Ahmet Sönmez’in konuyla ilgili defalarca dilekçe verdiği, ancak şimdiye kadar somut bir gelişme yaşanmadığı öğrenildi. Sönmez, "Yıllardır bu sorunu dile getiriyoruz. Defalarca başvurmamıza rağmen hâlâ bir ilerleme kaydedilmiş değil" dedi. (Hatice NERGİZ)

Kaynak: Haber Merkezi