Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich, kabinede yapılacak oylamada anlaşmaya "hayır" oyu vereceklerini duyurdu.
BEN GVİR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARIN SERBEST BIRAKILMASINA KARŞIYIM
Oylama öncesinde açıklama yapan Ulusal Güvenlik Bakanı Ben Gvir, anlaşmanın İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını sağlamasından dolayı mutlu olduğunu ancak anlaşma kapsamında Filistinli mahkumların serbest bırakılmasına kesinlikle karşı çıktığını belirtti. Bu karşıtlık nedeniyle ateşkes anlaşmasını desteklemeyeceğini ifade etti.
"HAMAS YÖNETİMİ ORTADAN KALDIRILMAZSA HÜKÜMETİ FESHEDERİZ"
Ben Gvir, hükümete karşı en sert tehdidini de bu vesileyle dile getirdi. Hamas'ın Gazze'deki yönetiminin tamamen ortadan kaldırılmasının kendisi için kesin bir kırmızı çizgi olduğunu vurguladı ve Başbakan'a bu konuda taahhüt verdiğini aktardı:
"Başbakan'a söyledim, sizlere de söylüyorum, İsrail vatandaşları: Hiçbir şekilde aldatılmanıza izin vermeyeceğim. Hamas yönetimi ortadan kaldırılmazsa veya bize ortadan kaldırıldığı söylenir ama aslında başka bir kisve altında varlığını sürdürürse, Otzma Yehudit hükümeti feshedecektir."
Otzma Yehudit partisinin lideri olan Ben Gvir'in bu tehdidi, ateşkes anlaşmasının kabul edilmesi halinde dahi koalisyon hükümetinin geleceği üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor.




