Antalya’da 10 Ocak 2026 Cumartesi günü kura çekimi yapılacak olan TOKİ konutlarına ilişkin ortaya büyük bir iddiaya göre daha çekimi yapılmadan TOKİ konutlarının taksitlerine zam yapıldığı öne sürüldü.

Aralarında Antalya’nın da bulunduğu 46 il için henüz TOKİ kura çekimi yapılmadı. Yaklaşık 5.2 milyon geçerli başvuru yapılan TOKİ’nin 500 bin sosyal konutu projesine yönelik iddialara İletişim Başkanlığı, Dezenformasyona Mücadele Merkez (DMM) aracılığıyla cevap verildi.

Herhangi bir zam oranın olmadığını belirten DMM açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın koordinesinde, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından ülke genelinde yürütülen 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde başvuru süreçleri tamamlanmış olup, hak sahipliğinin belirlenmesine yönelik kura çekimleri devam etmektedir. Hak sahipleri belirlendikten sonra gerçekleşecek olan konut belirleme kuralarının ardından satış sürecine ilişkin gerekli işlemler başlayacaktır. Dolayısıyla, bu aşamada 500 Bin Sosyal Konut Projesi’nde ilan edilen şartlarda herhangi bir değişiklik yoktur”

ANTALYA’DA TOKİ KONUTLARININ YAPILACAĞI YERLER

Antalya'da TOKİ konutları 8 alana yapılacak.

Merkez (Döşemealtı - Konyaaltı) : 12.000 konut

Akseki (Yarpuz): 70 konut

Elmalı: 200 konut

Gündoğmuş: 47 konut

Antalya'da milyon dolarlık kripto vurgunu
Antalya'da milyon dolarlık kripto vurgunu
İçeriği Görüntüle

İbradı: 50 konut

Korkuteli: 196 konut

Manavgat: 500 konut

Serik: 150 konut

Kaynak: Haber Merkezi