Alanya’da yaşandığı öne sürülen olay, görenleri hayrete düşürdü. Bir otomobil sürücüsü, aracının plakasına kesilen “kask takmamak” cezasını görünce büyük şaşkınlık yaşadı.

CEZA TUTANAĞINDA ARAÇ TÜRÜ MOTOSİKLET

İddiaya göre, sürücüye tebliğ edilen ceza tutanağında araç türü “motosiklet” olarak yer aldı. Ancak cezanın yazıldığı plakanın bir otomobile ait olması, olayın ciddiyetini daha da artırdı.

Otomobil sürücüsü, kask takmamak gibi yalnızca motosiklet kullanıcılarını ilgilendiren bir ihlalin, otomobil plakasına yazılmasına anlam veremediğini belirtti.

Alanya’da kokain operasyonu: 1 tutuklama
Alanya’da kokain operasyonu: 1 tutuklama
İçeriği Görüntüle

“BU KADARINA DA PES” TEPKİSİ

Hatalı olduğu öne sürülen cezaya tepki gösteren sürücü, yaşadığı durumu “Bu kadarına da pes” sözleriyle değerlendirdi. Ceza sisteminde ciddi bir hata yapıldığını savunan sürücünün, konuyu yargıya taşıyacağı öğrenildi.

SÜRÜCÜ YASAL YOLLARA BAŞVURACAK

Sürücü, otomobile kesilen kask cezasının iptali için ilgili kurumlara itirazda bulunacağını ve gerekirse hukuki süreci başlatacağını ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi