DEĞERLİ okurlar. Dünkü yazımda, her alanda, ülke genelindeki olumsuzluklardan söz ederek, Alanya özelindeki olumlu tabloyu sizlere aktarmaya çalışmıştım. Bu güzel tabloya en büyük katkıyı sağlayanların da yerel siyasetçilerimiz olduğunu...

DEĞERLİ

okurlar.
Dünkü yazımda, her alanda, ülke genelindeki olumsuzluklardan söz ederek, Alanya özelindeki olumlu tabloyu sizlere aktarmaya çalışmıştım.
Bu güzel tabloya en büyük katkıyı sağlayanların da yerel siyasetçilerimiz olduğunu da söylememizde yarar var.
AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Berberoğlu, CHP İlçe Başkanı Ali Takavut ve MHP İlçe Başkanı Hilmi Er başta olmak üzere yönetim kadrolarının yapıcı tutumları, siyasi havayı germekten özellikle kaçınmalarını Alanya’mız açısından çok olumlu bir gelişme olarak değerlendirip, bu davranışı başta medya olmak üzere hepimizin desteklemesi gerekir.
Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel göreve geldiği ilk günden itibaren, siyasi polemiklerden uzak durmuş, Belediye Meclisi'nde yer alan meclis üyeleri arasında parti ayrımcılığına gitmediği içindir ki, Alanya Belediye Meclisi'nde siyasi polemiklere neredeyse hiç rastlanmıyor.
Belediye Meclisi'nin geçmişteki tartışmalarını düşündüğümüzde, bu tabloyla ne kadar övünsek azdır.
Sivil Toplum Örgütlerinin, Oda ve Derneklerin yöneticilerinin de bu güzel tabloya ayak uydurup katkıda bulunmaları da, bir başka sevindirici gelişme olarak görülmeli.
Büyükşehir Belediye Başkanımız Menderes Türel ve Alanya Koordinatörü Hüseyin Güney’in de bu güzelliğin bir parçası olduklarını da söylememizde yarar var.
Tabii ki aynı alanda iki farklı kurumun top oynaması nedeniyle, farklı görüşler ve farklı uygulamalar gündeme gelebilir ama bunun çözümü konusunda karşılıklı anlayışın belirleyici olmasındaki duyarlılığı ne kadar takdir etsek azdır.
Alanya Belediyesi, her anlamda uzun yıllara dayalı bir kurumsallaşma deneyimine sahip.
Büyükşehir ise daha yeni yeni yapılanma gayreti içinde.
Bu yüzden, kimi eksikliklerini hatta yanlışlıklarını anlayışla karşılamak gerekir.
İşin çok daha hoş yanı ise, Adem Başkan başta olmak üzere Hüseyin Güney de karşılıklı yardımlaşmayı salt Alanya’ya hizmet etme mantığı içinde ele almalarının güzelliğini de görmemizde yarar var.
Sözün kısası, Alanya’da kamu hizmeti gören ve bu hizmeti başarıyla sürdüren, çatışmadan özellikle kaçınan, başta siyasiler olmak üzere tüm aktörleri, amir ve memurları ayakta alkışlıyorum.
Tabii ki, tüm bu güzelliklerin baş mimarlarından birsinin de Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu olduğunu unutmamamız gerekir.
Siyaset sahnesinde aktif olarak bulunduğu 14 yıl boyunca kendilerini yakından tanıyan ve takip eden birisi olarak söylüyorum.
Mevlüt Çavuşoğlu her anlamda Alanya ve Alanya’da yaşayan bizler için bir şans.
Her projede ve her yatırımda ciddi katkısı var.
Salt Alanya özelinde değil, Antalya siyasetindeki seviyeli siyasetin yerleşmesinde de Çavuşoğlu belirleyici rol oynamakta.
Geçen yıl AGC’nin bir etkinliğinde Deniz Baykal ile Mevlüt Çavuşoğlu’nun diyalogları ve mikrofonun karşısına geçip birbirlerine dönük ortaya koydukları övgünün hala etkisi altındayım.
Uzun yıllar aktif siyaset ve gazetecilik yapmama karşın, böylesine güzel bir tabloyla hiç karşılaşmadığım gibi, hep böyle bir tablonun özlemini çekmiştim.
Çok şükür, giderayak bu güzelliği bana yaşatan Çavuşoğlu ile Baykal’a içtenlikle teşekkür ediyorum.