BİR süredir rahatsız olan ve Gedevet Yaylası'ndaki evinde istirahata çekilen AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, dün ayağının tozuyla geldiği Alanya'da hayırlı bir işe imza attı. Telefonla kendisinden randevu talebinde bulunan...
BİR süredir rahatsız olan ve Gedevet Yaylası’ndaki evinde istirahata çekilen AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney, dün ayağının tozuyla geldiği Alanya’da hayırlı bir işe imza attı. Telefonla kendisinden randevu talebinde bulunan bir grup “görme engelli öğrenci” velisi ile AK Parti’deki makamında görüşen Güney, velilerin, “Alanya’daki herhangi bir okulda neden bir görme engelliler sınıfı yok?” serzenişiyle karşılaşınca, hemen telefona sarıldı, konuyu direkt Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay’a aktardı.
Alanya’da okul çağında olan 15’e yakın çocuk bulunduğunu, bu çocukların görme engelli olmaları nedeniyle normal eğitim verilen sınıflara gidemediğini söyleyen Güney, Alanya’daki herhangi bir okulda görme engelli öğrenciler için özel bir sınıf açılıp açılamayacağını sordu.
Göreve geldiği günden beri başarılı çalışmalara imza attığını yakından bildiğimiz Milli Eğitim Müdürü Gülay ise şu an gündemlerinde böyle bir sınıf açma konusunun bulunmadığını belirtti.
Ancak Güney’in ricasını kırmayan Gülay, öğrenci velilerinin kendilerine dilekçe vermesi halinde konuyu değerlendireceklerini, 2011-2012 eğitim öğretim döneminde Alanya merkezdeki “sınıfı boş” ve “uygun” olan bir okula görme engelliler sınıfı açabileceklerini söyledi.
Bu kısa ama hayırlı telefon görüşmesinin ardından ise görme engelli öğrencilerin velileri dilekçe yazıp hemen Antalya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gönderme telaşına girdi.
Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı’nın engellilerle ilgili yaptığı bir araştırmaya göre, Türkiye çapında 47 bin 36 görme engelli vatandaşımız yaşıyormuş.
Alanya’da ise okul çağında olan ancak özel sınıf olmadığı için eğitim görme olanaklarına sahip olmayan 15’e yakın öğrenci olduğunu, dün öğrendik.
Kısacası…
Dün, öğrenci velilerinin talebi, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Güney’in gayretli girişimi ve elbette İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay’ın onayıyla, yeni eğitim öğretim döneminde Alanya’daki bir okula görme engelliler sınıfı açılacak.
Emeği geçen herkese tebrikler, teşekkürler…
8-9’un gizli mimarı
26 Eylül 2008 tarihinde “Politika Editörü” unvanıyla Yeni Alanya Gazetesi’nde çalışmaya başladığımda, aynı zamanda Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı da olan DİM Medya AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dim, “Gazetenin 8. ve 9. sayfası artık sana emanet. Bu iki sayfayı Alanya’nın güncel politika haberleri ve siyasi kulisleriyle değerlendirmeni istiyorum” demişti.
Dile kolay, aradan neredeyse tam üç sene geçmiş.
Cumartesi günleri izinli olduğumuzu hesaba katarsak, ortalama “bin gün” gibi bir rakam ortaya çıkıyor.
Her gün iki sayfa yaptığımıza göre, sizin için bugüne dek tam “iki bin” sayfa dolusu haber ve siyasi kulis üretimi yapmışız.
Bu süre zarfında, bu iki sayfada sizlere, elimden geldiği kadarıyla, kimi zaman çok özel haberler, kimi zaman da başka hiçbir yerde duyamayacağınız çok özel siyasi kulisler aktarmaya çalıştım.
Ancak takdir edersiniz ki, bir sayfada haberlerin doyurucu ve zengin olmasının yanı sıra, en önemli unsurlardan biri de görsel zenginliğidir.
İşte, yaklaşık üç yıldır birlikte çalıştığımız, 8. ve 9. sayfayı adeta gözbebeğimiz gibi her gün özene bezene birlikte hazırladığımız kişiyi açıklıyorum.
Yeni Alanya’nın 6 yıllık emektar ismi, usta grafiker ve bir Aikido öğreticisi olan Doğa Güreşin’den söz ediyorum.
Hoş sohbeti, hiçbir suistimale açık olmayan iyi niyeti, efendiliği ve her zaman gülen yüzüyle, bu üç yıllık süre zarfında 8. ve 9. sayfayı hazırlarken her zaman elinden gelenin en iyisini yaptı, yapmaya da devam ediyor.
Bu yüzden…
Yazının sonunda…
Her gün 8 ve 9’un grafik tasarımını bitirip çayımızı içmeye giderken söylediğim gibi; “Eline sağlık Doğa Bey” diyorum.
ALTSO’nun proje mimarı
Londra’ya transfer oldu
İKİ yıl önce Alanya Ticaret ve Sanayi Odası’nın (ALTSO) büyük projelerinden biri olan Koza Projesi’nin mimarı, aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi İç Mimari ve Çevre Tasarımı Bölümü Öğretim Görevlisi Esma Civcir'in eserleri bundan böyle Londra'daki La Galleria Pall Mall'da sergilenecek. Sergisinde, “Purple, Dream ve Seljucks” isimli üç eserinin yer alacağını söyleyen Civcir, “Dünyaca ünlü bir galeride üniversitemi ve Antalya'yı temsil etmekten dolayı son derece gururluyum. Yurt dışında açılan sergiler, Türk kültürünün ve Türk sanatçısının başarılarının tüm dünyaya aktarılması açısından çok önemli. Ben de bu anlamda Türk sanatına katkı sağladığımı düşünüyorum” dedi. Esma Civcir ve birçok önemli sanatçının eserlerinin bulunduğu sergi, 17-27 Ağustos tarihleri arasında resim severlerle buluşacak.