Yılmaz, Türk Ocakları'nın kamu yararına çalışan bir dernek olduğunu vurgulayarak, gelenekselleşen "Ocak Sohbetleri"nin kısa süre içinde yeniden başlayacağını belirtti.
OCAK SOHBETLERİ VE KÜLTÜREL ÇALIŞMALAR
Başkan Yılmaz, Ocak Sohbetleri'nde Alanya ve ülke gündemi ile sosyal ve kültürel olayların uzman konuşmacılar tarafından ele alınacağını ifade etti. Türk Ocakları olarak, Alanya'nın kültürüne ve Türk geleneklerine yönelik çalışmalara daha fazla önem verdiklerini dile getirdi.
ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE ÇAĞRI VE BURS DESTEĞİ
Yılmaz, Kale Caddesi'ndeki şubelerinin çok güzel bir konuma sahip olduğunu belirterek, özellikle şehirde eğitim gören üniversite öğrencilerini ağırlamak istediklerini söyledi. Öğrencilerin şubelerinde çaylarını içerken, Alanya'nın eşsiz manzarasında kütüphaneden aldıkları kitapları okuyabileceklerini ve ders çalışabileceklerini kaydetti.
Önemli bir sosyal sorumluluk projesine de değinen Yılmaz, maddi imkânı olmayan üniversite öğrencilerine gönüllülük esasıyla eğitimleri bitene kadar burslar sağladıklarını açıkladı. Yılmaz, "Hiçbir vatan evladımızın maddi sıkıntılar yüzünden derslerini aksatmasına veya tahsillerini yarıda bırakmalarına gönlümüz razı olmaz" ifadelerini kullandı.
ATATÜRK ÇİZGİSİNDE VATANSEVERLİK
Türk Ocakları'nın görüşünün Atatürk çizgisinde; devletine, milletine ve değerlerine bağlı vatanseverlik olduğunu vurgulayan Başkan Nurullah Yılmaz, tüm Alanya halkını şubeye davet etti.