Gazipaşa Selinus Sahili'nde denize giren bir çocuğun vücudunda su toplaması ve kızarıklık oluşması, deniz kaynaklı enfeksiyon şüphesini gündeme getirdi. Bölgedeki deniz suyu kalitesi sorgulanıyor.
SU TOPLAMASI VE KIZARIKLIK ŞÜPHESİ YARATTI
Gazipaşa ilçesindeki Selinus Sahili’nde denize giren 9 yaşındaki bir çocukta kısa süre içinde su toplaması ve yanık benzeri kızarıklıklar oluştu. Aile, çocuğu hemen aile hekimine götürdü. Yapılan ilk değerlendirmede, ciltteki reaksiyonun denizden kaynaklı bir enfeksiyon olabileceği ifade edildi.

DENİZE ATIK SU BOŞALTILDIĞI İDDİALARI GÜNDEMDE
Yaşanan bu olayın ardından, aynı sahilde daha önce denize atık su boşaltıldığına dair cep telefonu görüntüleri tekrar gündeme geldi. Görüntülerin sosyal medyada yayılmasıyla birlikte, deniz suyunun temizliği hakkında ciddi soru işaretleri oluştu. Yetkililerin bu konuda henüz bir açıklama yapmaması ise tepkilere neden oldu.
DENİZ SUYU ANALİZ SONUÇLARI BEKLENİYOR
Vatandaşlar, sadece Selinus değil, Alanya ve çevresindeki diğer sahillerde de benzer sağlık vakalarının yaşanmasından endişe ediyor. Olay sonrası deniz suyu analizlerinin yapılması için başvuru yapıldı ve sonuçlar merakla bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama yapılması ve alınacak önlemlerin duyurulması bekleniyor.