ALANYA Muz Üreticileri Birliği'nin daveti üzerine bugün AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Alanya'ya gelecek olan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, 61. Hükümet'te Kabine'nin en renkli ve sosyal isimlerinden biri...
ALANYA Muz Üreticileri Birliği’nin daveti üzerine bugün AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu ile birlikte Alanya’ya gelecek olan Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, 61. Hükümet’te Kabine’nin en renkli ve sosyal isimlerinden biri olarak biliniyor.
Son dönemde ailesiyle birlikte katıldığı konser etkinlikleri nedeniyle sosyal kişiliği daha da ön plana çıkan Egemen Bağış’a bence Alanya’nın fahri hemşeriliği teklif edilmeli.
Neden böyle diyorum.
Hemen açıklayayım.
Tarih: 19 Temmuz 2011.
Yani birkaç gün öncesi…
Yer: İstanbul Harbiye Açıkhava Tiyatrosu.
Sahnede, Türk müziğinin ‘Minik Serçe’si Sezen Aksu var.
İzleyiciler arasında da, bugün Alanya’ya gelecek olan, 61. Hükümet’in Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış.
Konser sırasında annesinden bahsedip anılarını anlatan, bununla da yetinmeyip konseri izlemeye gelen Bakan Egemen Bağış’a takılan Minik Serçe, ‘Ayar’ şarkısında kıyafetine balonlar ekliyor.
Aksu, seyircinin yoğun ilgisine yanıtsız kalmıyor, “Sizin için neler yapıyorum bu yaşta görüyorsunuz değil mi? Popoma balon bile takıyorum” diyor.
Sonra ara vermeden, “Pardon, devlet buradaydı” diyerek herkesi güldürüyor, elbette en başta Egemen Bağış’ı.
Bağış, sıradan bir izleyici gibi, olan bitene gülüyor, eğleniyor.
Bitmedi, devamı var.
Tarih: 16 Mayıs 2011
Yer: Maslak TİM Gösteri Merkezi.
Sahnede, Türk müziğinin Süper Star’ı Ajda Pekkan var.
İzleyiciler arasında yine Egemen Bağış.
Pekkan, Bağış’a “İyi ki varsınız” deyip, şöyle devam ediyor: “Sayın Bakanım, sağ olun, her zaman sanat ve sanatçının yanında oluyorsunuz. Vizyonunuzla hep ülkemizin önünü açıyorsunuz. Sizin için canımızı vermeye hazırız. Allah sizi başımızdan eksik etmesin.”
Magazin basınından öğreniyoruz, bu sözler üzerine Bağış mahcup oluyor, oturduğu yere adeta gömülüyor.
Hem de mimiklerinde en ufak bir kasılma, kasıntı olmadan.
Peki, Egemen Bağış kimdir?
Kısa bir bilgi vermekte yarar var.
Başbakan Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın hemşerisi olan Egemen Bağış, siyasete 2002'de İstanbul Milletvekili seçilerek adım atıyor. AB ile tam üyelik görüşmelerini yürütmek üzere Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci olarak görevlendirilen Bağış, daha önce AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı’nın yanı sıra, AK Parti'nin en yüksek yürütme organı olan Merkez Yürütme Kurulu üyeliğinde de bulunuyor. Uluslararası ilişkilerde ve diplomaside AK Parti'nin kilit ismi olarak görev yapmış bir siyasetçi olan Bağış, partinin ulusal, uluslararası temaslarında ve teşkilatlarında dış politika konularında yönlendirme ve koordine etme görevini yerine getirmiş, önemli küresel gelişmelerin parti yönetimine akışını koordine etmiş bir isim olarak ön plana çıkıyor.
1990'larda, New York'ta bulunan Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu'nun başkanlığını yapan Bağış, derneğin oy birliği ile iki kez üst üste seçilen tek başkanı olarak tanınıyor.
1970’de Bingöl’de doğan ancak aslen Siirtli olan Bağış, renkli kişiliği, sanat dünyasına olan ilgisiyle, Bakanlar Kurulu’nun mesafeli ve ciddi isimleri arasında bu özellikleriyle hep bir adım önde duruyor.
Üşenmedim, araştırdım.
Bazı siyasetçiler gibi işine gelmediği olaylar karşısında muhataplarına fırça attığı hiç görülmemiş.
Yüzü her zaman gülüyor.
Sanatı da seviyor, sporu da.
Bu sözlerimi, sakın iktidar şakşakçılığı olarak görmeyin ama bunca işinin gücünün arasında Alanya’ya gelmesi bence bölge için büyük şans. Elbette bu nazik ziyaretin perde arkasında, Bağış ile yıllardır iki milletvekilinden ziyade abi-kardeş gibi çalışan AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da payı büyük.
Türkiye’nin Avrupa’ya açılan penceresi olarak lansman yaptığımız Alanya’ya bence AKPM Başkanı Mevlüt Çavuşoğlu gibi bir Avrupa Birliği Bakanı hemşeri daha yakışır.
Bu nedenle, “AB Bakanı Egemen Bağış Alanya’nın fahri hemşerisi olsun” diyorum.
AK Gençlik’e 1
yılda 700 üye
31 TEMMUZ Pazar günü saat 16.00’da Alanya Kültür Merkezi’nde olağan kongresini yapmaya hazırlanan AK Parti Alanya Gençlik Kolları’nda, mevcut başkan Mimar Mustafa Toklu’nun göreve geldiği günden bugüne dek AK Parti’ye yaklaşık 700 yeni üyenin kayıt yaptırdığı öğrenildi. Eski başkan Mehmet Şarani Tavlı’dan görevi devraldığı günden bu yana gençlik kollarının çalışmalarına büyük bir ivme kazandıran Mustafa Toklu’ya AK Parti Gençlik Kolları üyelerinden de tam destek geldi. 31 Temmuz’da yapılacak kongrenin ardından çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini söyleyen Toklu, “Hedefimiz, Alanya’daki gençleri siyasete ısındırmak, gençlerin aktif siyasete katılımını sağlamak” dedi.
Alanya Cezaevi’nde
‘Pekiyi’ mutluluğu
ALANYA L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu’nun, hükümlü ve tutukluların yararlı bireyler olarak topluma yeniden kazandırılmaları için uyguladığı eğitim öğretim ve sosyal kültürel faaliyetlerin, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü’nce yapılan değerlendirmede 93 Pekiyi olarak değerlendirildiği ve yapılan çalışmalar takdirle karşılandığı bildirildi. Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Yener Yavuz’un göreve geldikten sonra başarıyla sürdürdüğü eğitim öğretim çalışmaları sonucunda alınan 93 Pekiyi notu, cezaevi yönetimini de mutlu etti.