Alanya'da 19 Aralık Cuma ve 20 Aralık Cumartesi günleri, parçalı bulutlu gökyüzüyle birlikte termometreler en yüksek 21 dereceyi gösterecek. Hafta sonu planlarını dışarıda geçirmek isteyen vatandaşlar için meteorolojiden uyarı geldi. Pazar günü hava durumu sert bir dönüş yapmaya hazırlanıyor.
PAZAR GÜNÜ DENGELER DEĞİŞİYOR
Meteorolojik tahminlere göre, 21 Aralık Pazar günü güneş yerini gök gürültülü sağanak yağışa bırakacak. Nem oranının yüzde 87'lere kadar çıkması beklenen pazar gününde, en yüksek hava sıcaklığı 3 derece birden düşerek 18 derece seviyelerinde seyredecek. Özellikle pazar günü dışarı çıkacak olan vatandaşların ani bastırabilecek yağışlara karşı tedbirli olmaları gerekiyor.
YENİ HAFTADA YAĞIŞ SÜRECEK
Yağışlı sistem, yeni haftanın başlangıcında da Alanya'yı terk etmiyor. 22 Aralık Pazartesi günü gök gürültülü sağanak yağışın devam etmesi, sıcaklıkların ise tekrar 21 derece bandına çıkması bekleniyor. Salı günü ise yağışın hafifleyerek devam edeceği, nem oranının ise yüzde 91'e kadar ulaşacağı tahmin ediliyor.



