ALANYA Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, Oba Mahallesi’nde yaşanan dolu yağışının ardından bölgede ciddi hasar oluştuğunu açıkladı. Sevilgen, özellikle Oba bölgesinde durumun oldukça kötü olduğunu vurgulayarak, uzun yıllardır böyle bir manzarayla karşılaşmadığını söyledi. Dolu yağışının yalnızca tarımı değil, trafiği de tehlikeye attığını belirten Sevilgen, Oba’daki yolda iki ayrı trafik kazasına tanık olduğunu ifade etti. Sürücülerin aşırı hız yaptığını dile getiren Sevilgen, “Hızlı sürüyorlar ve dolunun içine giriyorlar. Bu da kazalara davetiye çıkarıyor” dedi. Tarım arazilerinde büyük zarar meydana geldiğini kaydeden Sevilgen, “Ağaçlardaki yapraklar delinmiş, dallarda meyve bile kalmamış. Oba Mahallesi’nde, özellikle merkezde durum adeta felaket” ifadelerini kullandı.
'BATIDAN ŞİKAYET GELMEDİ'
Batı mahallelerinden şu ana kadar herhangi bir şikâyet gelmediğini belirten Sevilgen, hasarın boyutlarının netleşmesi için saha incelemelerinin sürdüğünü de sözlerine ekledi.
Alanya’da dolu felaketi: Avokado bahçeleri büyük zarar gördü
Alanya Avokado Üreticileri Birliği Başkanı Hilmi Sevilgen, Oba Mahallesi’nde etkili olan dolunun tarımı ve trafiği olumsuz etkilediğini belirterek, “40 yıldır böyle bir şey görmedim” dedi
Muhabir: Gülser YİĞİT
Yorumlar
Trend Haberler
Rus ve Ukraynalılar Alanya'yı terk ediyor
Antalya'da ev tadilatı bahanesiyle büyük dolandırıcılık
Alanya'da korku dolu anlar: Seyir halindeki araç alev aldı
Alanya'da belediye ve MHP arasında gerginlik sosyal medyaya taşındı
Antalya ve Alanya’daki araç sahiplerini de etkileyecek değişim
Alanyaspor kupada şansını play-off maçına bıraktı: 1-2




