Antalya Gündoğmuş’ta yaşayan 80 yaşındaki Alzheimer hastası Naciye Akdağ’dan iki gündür haber alınamıyor. Jandarma, AFAD, JAK timleri, kokuya duyarlı köpekler ve dronlarla arama çalışmaları sürüyor.
ARAMA ÇALIŞMALARI SEFERBERLİKLE SÜRÜYOR
Antalya'nın Gündoğmuş ilçesinde Alzheimer hastası bir kadın kayıplara karıştı. Ortakonuş Mahallesi’nde yaşayan 80 yaşındaki Naciye Akdağ, önceki gün akşam saatlerinde evinden çıktı ve bir daha geri dönmedi. Uzun süre eve gelmemesi üzerine oğlu Şahin Akdağ, mahalle muhtarı İsa Boz’a haber verdi. İhbarın ardından bölgeye AFAD, jandarma arama kurtarma (JAK) timi, komando birlikleri ve jandarma ekipleri sevk edildi.
KOKUYA DUYARLI KÖPEKLER VE DRONLAR DEVREDE
Kayıp kadını bulmak için başlatılan arama çalışmalarında, kokuya duyarlı iki köpek ve havadan görüntü sağlayan dronlar kullanıldı. Ekipler, ormanlık alan başta olmak üzere çevreyi karış karış taradı. Havanın kararması nedeniyle aramalara ara verilse de sabahın erken saatlerinde takviye ekiplerin bölgeye gönderileceği öğrenildi.
AİLE ENDİŞELİ BEKLEYİŞTE
Daha önce de kaybolduğu belirtilen Naciye Akdağ’a henüz ulaşılamadı. Aile yakınları ve mahalle sakinleri umutlu bir bekleyiş içindeyken, ekiplerin arama kurtarma çalışmalarına aralıksız devam edeceği bildirildi.