ALANYA Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Haziran ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Mehmet Kural başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan ALTSO Başkanı Eray Erdem, turizmden şehir disiplinine kadar birçok konuda önemli uyarılarda bulundu. Toplantıda konuşan ALTSO Başkanı Eray Erdem, Haziran ayı yönetim kurulu faaliyetleri hakkında meclis üyelerini bilgilendirirken, gelecekte yapılması planlanan çalışmalar hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.
"ALANYA RUHUNA EL FATİHA DİYECEĞİMİZ BİR KÖYE DÖNÜŞÜR”
Alanya keçiboynuzunun coğrafi işaretini aldıklarını belirten Erdem, turizmin sosyal açıdan bitik durumda olduğunu vurguladı. Erdem, “Turizmde biz neden tepedeyken en aşağılara düştük? Bize düşen kısmı çözmek için sağlam özeleştiriler yapmalıyız. Şehir disiplininde ciddi eksiklerimiz var. Esnafların kaldırımlarda oturması, bardakların ağaç altlarına bırakılması Eğer bu disiplinsizliğe çare bulamazsak, 2026 yılı çok daha kötü geçer. Artık tercih edilirliğimizi kaybettik” ifadelerini kullandı.
‘ALANYA RUHUNA EL FATİHA DİYECEĞİMİZ BİR KÖYE DÖNÜŞÜRÜZ’
Alanya'nın sadece “deniz, kum, güneş” ile ayakta kalamayacağını ifade eden Erdem, bizim tercih edilme sebebimiz uygun fiyattı bunu kaybettik, bundan sonra kaliteye odaklanılması gerektiğini söyledi. Erdem, “Bu saatten sonra kaliteyi ön plana çıkarmalıyız. Aksi takdirde Alanya ruhuna el fatiha diyeceğimiz bir köye dönüşürüz” dedi.
“VUR KAÇ MANTIĞIYLA HAREKET EDİYORUZ”
Başkan Erdem, özel hastanelerin yabancı turistlere uyguladığı fahiş fiyatlara tepki gösterdi. Erdem, “Yabancı müşterilere günü kurtaralım gözüyle değil, devamlılığı nasıl sağlarız diye bakmalıyız. Vur kaç mantığıyla hareket ediyoruz ve bu Alanya’yı bitiriyor. Hiç kimse aptal değil, turistler bu durumu kısa sürede anlıyor” dedi.
Çakma ürün ticareti konusuna da değinen Erdem, “Tekstilciler marka temsilcileri geldiğinde ‘başkan nerede’ diyor. Ben gelip sahte ürüne ‘sahte değil’ mi diyeceğim? Önceki naşkanlar gidip geliyordu marka sorunları çözüldü mü? Olmayacak duaya amin diyoruz” şeklinde konuştu.
“ALANYA TRENİ KAÇIRIYOR”
Turizm kimliğine iyi bir tanıtım yapmamız lazım diyen Erdem, rakip destinasyonların sayısının hızla arttığını ve Alanya’nın bu yarışta geri kaldığını vurguladı. Erdem, “Turizmde yeni bir tanıtım stratejisi geliştirmezsek, Alanya treni kaçıracak” diyerek uyarılarda bulundu. (Hatice NERGİZ)