YENİ yılla birlikte birçok temel gıda ürününe zam beklentisi oluşurken, ekmek fiyatları da yeniden gündeme geldi. Alanya’da yeni yıl itibarıyla ekmeğe zam yapılmayacağı açıklandı.
Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Nuri Demir, mevcut koşullarda ekmek fiyatlarında herhangi bir artışın söz konusu olmadığını belirterek, “Şu an için ekmeğe zam yapılması gündemimizde değil” dedi.

Ancak girdi maliyetlerindeki artışların yakından takip edildiğini vurgulayan Demir, ilerleyen süreçte un, enerji ve işçilik giderlerinde yaşanabilecek artışlara bağlı olarak fiyatların yeniden değerlendirilebileceğini ifade etti.
Vatandaşların alım gücünü gözeterek hareket ettiklerini dile getiren Demir, esnafın da sürdürülebilir şekilde ayakta kalabilmesi için dengeli bir politika izlediklerini sözlerine ekledi.




