GEÇEN hafta Umre'den döner dönmez ayağının tozuyla MHP İlçe Teşkilatı'nı ziyaret eden Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ali Darı demese, aklıma gelmeyecekti. Darı, biraz da espriyle karışık, 'Ne zamandır rüya görmüyorsun,...
GEÇEN hafta Umre’den döner dönmez ayağının tozuyla MHP İlçe Teşkilatı’nı ziyaret eden Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Ali Darı demese, aklıma gelmeyecekti.Darı, biraz da espriyle karışık, “Ne zamandır rüya görmüyorsun, hadi bir rüya gör artık” deyince, yoğun istek (!) üzerine istihareye yattım ve ilginç rüyalar gördüm.Rüyamın ilk bölümünde ne tesadüftür ki Ali Darı’yı gördüm. Kooperatiften aylık 8 bin TL maaş aldığı iddiasıyla Bakkallar Odası’nın bir önceki başkanı Cemal Kaçmaz tarafından sıkça eleştirilen Darı’yı, Bankalar Caddesi üzerindeki üç katlı kooperatif binasını, yıllık 300 bin Euro’ya kiraya verip daha makul kirası olan 25 Metrelik Yol üzerindeki bir binaya taşırken gördüm.Rüya bu ya!Bu parayla esnafa kredi vermeyi düşünen Darı’nın, “Esnafımı bankaların elinden kurtaracağım, daha makul faizlerde kredi vereceğim” derken bir hayli heyecanlı görüyorum.Hayırdır inşallah.Rüyamın ikinci ve son bölümünde ise “siyasi içerikli rüyalarımın vazgeçilmez ismi” haline gelen Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu’nu gördüm.Rüya bu ya!Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç Büyükşehir Yasası’nı görüşmek için Alanya’ya gelmiş, toplumun tüm kesimlerinin de katıldığı bir toplantıya katılmış. Çay kahve molası verildiği sırada Sipahioğlu’nu bir köşeye çekiveriyor, kulağına usulca, “Sen Alanya’nın il olmasını istiyor musun Hasan?” diye soruveriyor.Seçildiği 1999’dan beri Alanya’yı dev bir tatil köyüne dönüştürmek istediğini her fırsatta dile getiren, kentin batı girişini kapatıp doğu girişini kapatmayı tasarladığı konuşulan Sipahioğlu, “Efendim, aslında istemiyorum ama kamuoyunun gazabına uğramamak için istiyor gibi görünüyorum. Birisi soracak diye de ödüm kopuyor. En son belediye meclisinde sordular, ‘İnşallah, maşallah, amin’ deyip zar zor geçiştirdim” deyiveriyor.Merhume annesi adına binlerce liraya sokak yaptırıp açılış kurdelesini de kendisine kestiren Sipahioğlu’na bir vefa borcu olduğunu düşünen Arınç ise, “Anladım Hasan, anladım” deyip toplantının ikinci bölümünü başlatmak için salona doğru yürüyüveriyor.Tam da, Sipahioğlu’ndan tüyoyu alan Arınç’ın Alanyalılara Ankara’dan getirdiğini söylediği haberi vereceği sırada kan ter içinde uyandım.Size söz. Bu akşam yeniden istihareye yatıp rüyamdaki toplantının devamını sizin için izleyeceğim, gelişmeleri buradan takip edebilirsiniz.
ALKIŞLIYORUMAlanya Yabancılar Meclisi Başkanı Abdullah Karaoğlu’nun önderliğinde geçen hafta ALTSO Konferans Salonu’nda düzenlenen “Onlar Bizim Hemşerimiz” konu başlıklı toplantıya katılan Antalya Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Karaoğlu’nun bulduğu “Onlar Bizim Hemşerimiz” ismini çok beğenmiş ve Antalya’nın diğer ilçelerinde de aynı isimde benzer toplantıların yapılmasını istemiş. Alanya’da yaşayan ve hayatlarını kaybettiklerinde de burada defnedilmeyi isteyecek kadar Alanya’yı seven yabancılara iyi bir önderlik yapan Abdullah Karaoğlu’nu, bu ve benzer sebeplerle yürekten alkışlıyorum.
ELEŞTİRİYORUMGeçen hafta, Alanya’da bir seyahat acentesinde üst düzey yönetici olan (ismi bende saklı) bir turizmci telefonla aradı. Şirketinde çalışan ve Alanya’da yerleşik yaşayan yabancı uyruklu genç bir kızın küçük kardeşinin Alanya’nın bir beldesindeki devlet okulunda eğitim gördüğünü, ancak Türk öğrenciler tarafından sürekli dışlandığını söyledi. Dışlayanların sadece öğrenciler olmadığını, sınıf öğretmeninin de buna destek verdiğini, hatta bu öğretmenin çocuk için, “Pis domuz, seni okulda istemiyoruz anlamıyor musun, kahvaltıda domuz eti mi yedin” dediğini ileri sürdü. Konuyu okulun müdürüne ilettiklerini ancak hiçbir yardım alamayınca soluğu Jandarma Komutanlığı’nda alıp bahse konu öğretmen ve müdür hakkında şikayetçi olduklarını da belirtti. Top şimdi jandarmadaymış. Küçücük bir çocuk üzerinden ego tatmin etme gayretine düşen eğitimcileri, eleştiriyorum.
GÜNÜN TWİT'LERİAlanya Dedektifi @AlanyaDedektifiAlanya'ya kışın bunca çok yağmur yağmasının sebebi, yazın sosyal yaşamda oluşan kirleri temizlemek için olmasın. “İlahi temizlik” misali!
Ziya Tayan @ZiyaTayanYeni Alanya'da okudum. Esnaf Kredi Koop. Başkanı Ali Darı 8 bin TL maaş alıyormuş. Bu doğruysa “vay anasını sayın seyirciler” demek istiyorum.
Ayhan Kızıl @AyhanKzl1Alanya'da Oba'ya gitmeye nefret geldi resmen. Sözüm ona 'en güzel en yeşil belde' ama yolları rezalet. Bir belediye başkanı yok mu buranın.
Mustafa Kuruçay @MustafaKuruay2Alanya'da esnaf odası başkanlarının son bir yılda ne proje ürettiklerini bilen varsa benimle paylaşabilir mi acaba? Hepsi de yatıyor bence.