ALANYA Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, 2014 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi tekrar aday olmayacağı yönünde mesajlar vermiş. Kime? Gazeteci arkadaşlara! Basın mensuplarıyla sohbet eden Başkan Sipahioğlu, adaylıkla...
ALANYA Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, 2014 yılının Mart ayında yapılacak yerel seçimler öncesi tekrar aday olmayacağı yönünde mesajlar vermiş.
Kime? Gazeteci arkadaşlara!
Basın mensuplarıyla sohbet eden Başkan Sipahioğlu, adaylıkla ilgili olarak gençlerin önünü açmak istediğini belirterek, “Genç arkadaşlarımıza ‘Çıkın projelerinizi, yapabileceklerinizi açıklayın’ diyorum” tavsiyesinde bulunduğunu itiraf etmiş.
Sipahioğlu ayrıca aday adayları konusunda da fikrini açıklayarak, “Alanya Belediye Başkan Adayı’nı AKP İlçe Teşkilatı belirleyecek diye bir husus yok. Adayı Genel Merkez belirler, AKP İlçe Teşkilatı da mecburen o adayı destekler” diye buyurmuş.
Sipahioğlu’nun, “Genç arkadaşlarımıza ‘Çıkın projelerinizi, yapabileceklerinizi açıklayın’ diyorum” tavsiyesinde bulunması konusunu AKP İlçe Başkanı Hüseyin Güney’e sordum.
“Size herhangi bir sohbet ortamında, yahut yazılı veya sözlü olarak ‘Çıkın projelerinizi, yapabileceklerinizi açıklayın’ dedi mi?” dedim.
“Hayır, aramızda böyle bir konuşma geçmedi” dedi.
O zaman Sipahioğlu’nun “Çıkın projelerinizi, yapabileceklerinizi açıklayın” diye tavsiyelerde bulunduğu, elinden tutup yeşil sahalara sürmek istediği “genç” arkadaşlar kimler acaba?
Harbiden çok merak ediyorum.
Madem konuyu kendisi açmış, Başkan Sipahioğlu bu hususu bizlere açıklasa da, gönlünde yatan aslanın ismini biz de öğrensek diyorum!
***
Çavuşoğlu geliyor
HAFTA sonu Antalya’da esnaf ziyareti yapan AKP Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, bugün de Alanya’ya geliyor. Bu sabah saat 09.00’da AKP İlçe Teşkilatı’nın Oba’daki Utopia Restoran’da düzenleyeceği kahvaltı etkinliğine katılacak olan Çavuşoğlu, saat 11.00’de ise Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı seçilen Mehmet Şahin ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret edecek. Çavuşoğlu’nun Alanya’da esnaf ziyareti de yapması bekleniyor.
***
Seçimin maliyeti meselesi
2014’ÜN Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Alanya Belediye Başkan Adayı olacak siyasetçiler, Alanya merkezin yanı sıra 16 belde ve 68 köyü de tek tek ziyaret etmek, vatandaşlarla temasta bulunmak zorunda.
Bu işin bir de ekonomik maliyeti var.
Cumartesi günü bu konuyla ilgili birkaç twit attım, olumlu tepkiler de geldi, bu düşüncelerime katılamayanlar da oldu.
Twitter mesajlarımda ilk önce şöyle dedim:
“2014 yerel seçimlerinin tek bir adaya maliyeti en az 1,5 milyon TL olacak. Merkez, 16 belde, 68 köy dolaşılacak, yemesi, içmesi, reklamı...”
Sonra şöyle devam ettim:
“Bu parayı Genel Merkez veya teşkilat vermeyeceğine göre tamamı belediye başkan adayının cebinden çıkacak. Büyük para! İlginç gelişmeler olacak!”
Baktım, bu mesajlar ses getiriyor, şöyle devam ettim:
“Şöyle ki; Bir aday, "doğu ve batı başkan yardımcısı" adı altında yanına iki paralı ve bölgesinde tanınmış ismi alıp seçime öyle girebilir.”
Finali ise şu iki öldürücü (!) darbe ile yaptım:
BİR: “Başkan adayı ve iki yardımcısı 500'er bin TL koysa işlem tamam! Seçim sonrası biri doğu biri batı sorumlusu başkan yardımcısı olur biter!”
İKİ: “Aksi takdirde bu maliyetin altından hiçbir adayın tek başına kalkabileceğini sanmıyorum. Hem de artık alt belediye olacak Alanya uğruna...”
Bu mesajlar eşzamanlı olarak Facebook’ta da yayınlandığı için epey yorum geldi.
Benim fikirlerim bunlar.
Sizinki aynı veya farklı olabilir ama buradan şu konuda bir sitemimi iletmek istiyorum.
Lütfen, sırf farklı olmak veya görünmek için her yazılana bodoslama dalmayın, lütfen isimleri aday adayları arasında geçen kişileri yorumlarınıza sakız yapmayın.
Rica ediyorum.