Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, cezaevinden gönderdiği mesajda öğrencilere ve öğretmenlere başarı dileklerini iletti.
Antalya’da 2025-2026 Eğitim ve Öğretim Yılı bugün başladı. İl genelinde yaklaşık 500 bin öğrenci sınıflardaki yerini aldı. Hazırlıkların tamamlandığı okullarda ilk ders zili çalarken, tutuklu bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Muhittin Böcek de cezaevinden yazılı bir mesaj paylaştı.
CEZAEVİNDEN EĞİTİM YILI MESAJI
Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü rüşvet soruşturması kapsamında 5 Temmuz’da tutuklanan Muhittin Böcek, öğrenciler ve öğretmenlere seslendi. Böcek, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Sevgili Antalyalılar, hemşehrilerim… Yeni eğitim öğretim yılı başlıyor. Haksız yere dört duvar arasında olduğum için hayırseveri olduğumuz Muhittin Mustafa Böcek Anadolu Lisesi’nin açılışına katılamıyorum. Ama ilahi adalete güveniyorum.”
ÖĞRENCİLERE VE ÖĞRETMENLERE BAŞARILAR DİLEDİ
Böcek, mesajının devamında ise şu ifadeleri kullandı:
“2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı'nın, başta Başöğretmen Atatürk’ün devrim ve ilkeleri doğrultusunda yoğun emek verecek olan öğretmenlerimize, geleceğimizin teminatı öğrencilerimize, kıymetli velilerimize ve okul aile birliklerimize başarılar getirmesini diliyorum. Sevgi ve hasretle… Hepinizi çok seviyorum. Sevgiyle kalın, adaletle kalın, Cumhuriyetle kalın, Atatürk’le kalın.”
ALANYA’DA OKULLARDA İLK ZİL ÇALDI
Tüm Türkiye’de olduğu gibi Alanya’da da 2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı bugün resmen başladı. Öğrenciler sabahın erken saatlerinde okullarına akın ederken, veliler de çocuklarının heyecanına ortak oldu. Yeni dönem için okul kantinlerinden güvenlik tedbirlerine kadar hazırlıkların tamamlandığı bildirildi.