Antalya Haber, Antalya Son Dakika Haberleri | Yeni Alanya Antalya Haber, Antalya Son Dakika Haberleri | Yeni Alanya
  • Asayiş
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Resmi İlanlar
  • Spor
  • Turizm
  • E-Gazete
°
Antalya
  • Akseki
  • Aksu
  • Alanya
  • Antalya
  • Demre
  • Döşemealtı
  • Elmalı
  • Finike
  • Gazipaşa
  • Gündoğmuş
  • İbradı
  • Kaş
  • Kemer
  • Kepez
  • Konyaaltı
  • Korkuteli
  • Kumluca
  • Manavgat
  • Muratpaşa
  • Serik
  • Antalya Nöbetçi Eczaneler Antalya Hava Durumu Antalya Trafik Yoğunluk Haritası Süper Lig Puan Durumu ve Fikstür Tüm Manşetler Son Dakika Haberleri
    Asayiş Gündem Ekonomi Siyaset Resmi İlanlar Spor Turizm
    E-Gazete
    Facebook Twitter Instagram Linkedin WhatsApp İhbar Hattı
    Künye / İletişim Bize Ulaşın RSS Bağlantıları Üyelik Girişi
  • Asayiş
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Resmi İlanlar
  • Spor
  • Turizm
  • E-Gazete

Antalya Haber, Son Dakika Antalya Haberleri

01:00Alanya GZP için tarih verildi 00:51Alanya'da Dim Çayı gerçeği! İşte yaşanan doğa katliamı 23:20ASAT çok sayıda taşınmazı kiraya verecek 22:51Alanya'da 13 yaşındaki çocuk kayıp aranıyor 22:43Son Dakika: Malezya'da 7.1 şiddetinde deprem 22:09Akasya Durağı Yeniden başlıyor: İşte yayınlanacağı tarih 21:41Türkiye'nin en çok kazandıran meslekleri açıklandı 20:55Geçtiğimiz haftanın en çok kazandıranı açıklandı: Altın mı, gümüş mü? 20:50İBAN ile para gönderirken dikkat! Başınız büyük derde girebilir 20:06İstanbul'da kuduz alarmı: 124 bin kişi hastanelere başvurdu
  1. Foto Galeri
  2. Gündem

Alanya'da kiloyla avokado satışı dönemi başlıyor

Alanya’da üretimi hızla artan ve coğrafi işaret tesciline sahip avokado, artık kiloyla satılacak. Alanya Ziraat Odası’nın sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği ankette üreticilerin büyük çoğunluğu, ürünlerin kilosu üzerinden satışını talep etti. Bu uygulama, hem üretici hem de tüketici için daha kaliteli ve hakkaniyetli bir pazarlama imkânı sağlanması hedefleniyor

07.10.2025 - 03:32 Yayınlanma
07.10.2025 - 07:58 Güncelleme
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Telegram
  • Yazdır
  • Kopyala
A- A+ Google News
Alanya'da kiloyla avokado satışı dönemi başlıyor

ALANYA Ziraat Odası, üretimi hızla artan ve coğrafi işaret sahibi ‘Yeşil elmas’ avokado ile ilgili üretici görüşlerini ölçmek amacıyla kapsamlı bir anket başlattı. Sosyal medya platformları üzerinden yapılan ankette, üreticilerin büyük çoğunluğu ürünlerin kiloyla satılması gerektiğini belirtti. Facebook üzerinden yapılan ankette üreticilerin yaklaşık yüzde 90-95’i, Instagram üzerinden yapılan ankette ise yüzde 70 civarı kiloyla satış yönünde görüş bildirdi. Başlatılan anket, Alanya’daki avokado üretiminin artık küçük bir ürün deseni olmaktan çıkarak önemli bir sektör haline geldiğinin de göstergesi oldu. Üreticiler, kiloyla satış uygulaması sayesinde hem hasadı doğru zamanında yapabilmeyi hem de pazara daha kaliteli ürün sunabilecek. Özellikle 250 gram ile 400 gram arasındaki avokadoların fiyatlandırmasında hakkaniyetin sağlanması, üreticilerin emeğinin karşılığını alabilecek.

‘ÜRETİCİLERİN YÜZDE 90-95’İ KİLO İLE SATIŞ DEDİ’

Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe konuya ilişkin Yeni Alanya’ya yaptığı açıklamada kiloyla satışın üretici ve tüketici açısından birçok avantaj sağladığını vurguladı. Göktepe, “Gelen talepler doğrultusunda ilçemizde ürün deseni olmaktan çıkmış, artık bir sektör haline gelmiş ve aynı zamanda coğrafi işaret sahibi olan yeşil elmasımız avokado ile ilgili bir anket çalışması yapmak durumunda kaldık ve bunu gerçekleştirdik. Anketimize yoğun bir katılım oldu. Facebook hesabımız üzerinden yapılan ankette, üreticilerimizin yaklaşık yüzde 90-95’i avokadonun kiloyla satılması yönünde talepte bulunmuştur. Instagram üzerinden yapılan ankette ise bu oran yüzde 70 dolaylarındadır. Bizler de Alanya Ziraat Odası olarak, hem teknik personel gözüyle hem de sektör temsilcisi olarak bu durumu değerlendiriyoruz. Elbette, 250 gram üzerindeki bir avokado ile 400 gramlık bir avokadonun fiyatı eşit olmamalıdır. Hakkaniyetin sağlanması ve üreticilerimizin emeğinin karşılığını daha doğru bir şekilde alabilmesi için fiyat ayrışması önemlidir. Kiloyla satışın bir diğer faydası, üreticilerin erken hasattan kaçınmasını sağlamasıdır. Üreticiler, avokadonun belli bir olgunluğa gelmesini ve doğal şekilde hasat edilmesini isteyecek, bu da pazara daha kaliteli ürün sunulmasını sağlayacaktır. Böylece hem üreticiler hem de tüketiciler memnun olacaktır. Bu nedenle, üreticilerimizin büyük çoğunluğunun (yüzde 90 dolaylarında) kiloyla satış yönünde talepleri doğrultusunda gerekli çalışmaların yapılması ve düzenlemelerin oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz. Mevcut durumda yasal olarak kiloyla satış zorunluluğu bulunmamaktadır ve bu konuda herhangi bir kuruluşun bağlayıcı bir yetkisi yoktur. Bizler, üreticilerimize ve paydaşlarımıza bu konuda tavsiyede bulunacağız ve kiloyla satışın altyapısını oluşturmaya başlayacağız. Önümüzdeki günlerde, hem tedarikçilerimizle hem de üreticilerimizle toplantılar düzenleyerek bu uygulamayı ilçemizde yaygınlaştırmayı planlıyoruz. Tarım İlçe Müdürlüğü ve birlik başkanımız gibi paydaşlarımızla da istişareler yaparak bu konuyu oturtacağız.

‘İSTEYEN ÜRETİCİLER TANE İLE DE SATIŞ YAPABİLECEK’

Mevcut durumda yasal olarak kiloyla satış zorunluluğu bulunmadığını belirten Göktepe, “Üreticilerimiz dilerse taneyle satış yapabilir; bu tamamen kendi tercihine bağlıdır ve herhangi bir yaptırım söz konusu değildir. Bizim amacımız, tavsiye niteliğinde kiloyla satışın benimsenmesini sağlamak ve bunun altyapısını hazırlamaktır” dedi. (Şerife ÇOBAN)

Muhabir: Haber Merkezi
1 / 3
Alanya'da kiloyla avokado satışı dönemi başlıyor
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Telegram
  • Yazdır
  • Kopyala
2 / 3
Alanya'da kiloyla avokado satışı dönemi başlıyor
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Telegram
  • Yazdır
  • Kopyala
3 / 3
Alanya'da kiloyla avokado satışı dönemi başlıyor
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Telegram
  • Yazdır
  • Kopyala

Yükleniyor...
Son Haberler

Trend Haberler

Son dakika! Antalya'da deprem
Son dakika! Antalya'da deprem
1
Alanya için kritik deprem uyarısı
Alanya için kritik deprem uyarısı
2
Alanya'da acı feryat:  Bunca zamandır sadece yüzde 17 oldu
Alanya'da acı feryat: Bunca zamandır sadece yüzde 17 oldu
3
Alanya yolunda kaza: TIR devrildi
Alanya yolunda kaza: TIR devrildi
4
6,2 büyüklüğünde deprem!
6,2 büyüklüğünde deprem!
5
Son Dakika: Malezya'da 7.1 şiddetinde deprem
Son Dakika: Malezya'da 7.1 şiddetinde deprem
6
Antalya Haber, Antalya Son Dakika Haberleri | Yeni Alanya Antalya Haber, Antalya Son Dakika Haberleri | Yeni Alanya
Antalya'nın köklü medya gücü Yeni Alanya, şehrin her noktasından en sıcak Antalya haber akışını anlık olarak okurlarına ulaştırıyor. Turizmin kalbinde yaşanan Antalya son dakika gelişmelerinden, şehrin ekonomik dinamiklerini belirleyen Antalya iş ilanları ve güncel Antalya kuyumcular odası verilerine kadar geniş bir yelpazede yayın yapıyoruz. Sadece haber değil; günlük yaşamı kolaylaştıran Antalya hava durumu, ilçelerden gelen yerel raporlar, Antalya ezan vakti ve namaz saatleri gibi kritik bilgileri de gerçek zamanlı güncelliyoruz. Kaş’tan Gazipaşa’ya kadar tüm Antalya ilçeleri hakkında en derinlemesine analizler, Antalya gezilecek yerler rehberleri ve kentin kültürel mirasını yansıtan içeriklerle Antalya’nın dijital hafızası olmaya devam ediyoruz. Güvenilir, hızlı ve tarafsız habercilik anlayışıyla Antalya haberleri denince akla gelen ilk kaynak: Yeni Alanya.
Antalya Nöbetçi Eczaneler
Antalya Hava Durumu
Antalya Trafik Yoğunluk Haritası
Puan Durumu ve Fikstür
Tüm Manşetler
Son Dakika Haberleri
Haber Arşivi
  • Asayiş
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Siyaset
  • Resmi İlanlar
  • Spor
  • Turizm
  • E-Gazete
Sitede yayınlanan içerik ve yorumlardan yazarları sorumludur. Yayınlanan yorumlardan Antalya Haber, Antalya Son Dakika Haberleri | Yeni Alanya sorumlu tutulamaz. Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Sitemizde yayınlanan haber, köşe yazıları ve fotoğraflar izin alınmaksızın kaynak gösterilse dahi, herhangi bir ortamda kullanılamaz ve yayınlanamaz
  • Kuruluş Hakkında
  • Künye
  • Yayın İlkeleri
  • Kuruluş Hakkında
  • Düzeltme Politikası
  • Veri Politikası
  • Kullanım Şartları
Haber Yazılımı: TE Bilişim | Copyright © 2026
Üst
  • Ana Sayfa
  • Kategoriler
    • Asayiş
    • Gündem
    • Ekonomi
    • Siyaset
    • Resmi İlanlar
    • Spor
    • Turizm
    • E-Gazete
  • Foto Galeri
  • Video
  • Yazarlar
  • Röportaj
  • Biyografi
  • Anketler
  • Künye
  • İletişim
  • Servisler
    • Antalya Nöbetçi Eczaneler
    • Antalya Hava Durumu
    • Antalya Trafik Yoğunluk Haritası
    • Süper Lig Puan Durumu ve Fikstür
    • Tüm Manşetler
    • Son Dakika Haberleri
    • Haber Arşivi
Antalya Haber, Antalya Son Dakika Haberleri | Yeni Alanya

Web sitemizden ayrılıyorsunuz

Bu bağlantı sizi https://www.yenialanya.com dışındaki bir siteye yönlendiriyor.

Sayfada Kal Devam Et