Alanyaspor, son 3 haftadır gösterdiği kazanma hırsını Kasımpaşa maçında devam ettiremediği için sahadan mağlubiyetle ayrıldı. Yüksek riskli bölgeden çıkmaya çalışan Kasımpaşa, bu galibiyetten sonra ligde kalma umudunu yükseltirken, Alanyaspor ise ligdeki beşincilik iddiasında maç fazlalığı da olduğu için ciddi yara aldı. Maç öncesi Çağdaş Hoca kadrosunda değişikliğe giderek bazı oyuncularını dinlendirmeyi tercih etti. Bir önceki maçta kadroda olan Juanfran, Davidson, Tzevellas ve Mustafa Pektemek kulübeye çekilirken, yerlerine Fatih, Tayfur, Efkan ve Bareiro ilk 11'de yer aldı.
***
İstanbul'da maça kötü de başlamadık ama bazen bir kırılma anı olur ve her şey ters gider ya, işte Alanyaspor bunu yaşadı. Müsabakanın başında Salih'in sakatlanarak oyundan çıkması oyun düzenimizi tamamen bozdu. Belki başka bir oyuncu sakatlansa yeri doldurulabilir ama pas trafiğini yöneten, servis yapan, şutör özellikli bir oyuncu sakatlanınca tüm planlar alt üst oldu. Oyuncular maça devam etse de bu dakikadan sonra kontrasyon bozuklarının yansımalarını yediğimiz gollerde net gördük.
***
Sakatlık ve cezalılardan dolayı eksik olan Kasımpaşa, maç boyunca 9 şut atarak 3 gol bulurken, Alanyaspor 18 şut attı ve golü yok. Maçın da özeti burada yatıyor. Bir maçta daha ihtiyacı olana puanları vererek Alanya'ya dönüyoruz. Çağdaş Atan mutlaka futbolu günlük yaşayanlar tarafından eleştirilere maruz kalacaktır. Bu maç özelinde illa ki eleştiri yapacaksam, 1 hafta sonra BAY geçecek takımda bu dinlendirmeyi eleştirebilirim. Lakin idman izlemeden, bilgi sahibi olmadan, oyuncuların durumunu bilmeden eleştirmeyi de fazla doğru bulmuyorum. Bende olaya duygusal baksam eleştirecek çok şey bulabilirim ama testi kırıldıktan sonra bunları önceden yapmak gerekir.
***
Sonuç olarak ilk bölümünü iyi oynadığımız ama 90 dakikaya bu oyunu yayamadığımız bir müsabaka geride kaldı. Çok isteyen, sahada diri kalan ve bulduğu pozisyonları değerlendiren Kasımpaşa kazandı. Yok efendim, geçen maç şöyleydi, yok bu performans niye yok diye eleştirmenin de fazla faydası yok. Alanyaspor'un bu sezon ki en büyük sorunu üçüncü bölge idi. Bunu bazen çözdük bazen de yetersiz kaldık. Artık bu konuda ki çalışmaları önümüzdeki sezona bırakarak kalan 2 maçı tamamlamalıyız.