İlçe teşkilatı, 4 Ekim Cumartesi günü gerçekleştireceği 3. Olağan Kongresi için tüm hazırlıklarını tamamladı. 15 Eylül'de yapılan delege seçimlerinin ardından, mevcut İlçe Başkanı Hilmi Er'in yeniden aday olduğu genel kurulun tek liste ile yapılması bekleniyor.
GÜVEN TAZELEYECEK VE YENİ YÖNETİMİ BELİRLEYECEK
Alanya siyasetinde önemli bir isim olan Başkan Hilmi Er, kongrede yeniden aday olarak üyelerin ve delegelerin karşısına çıkıyor. 400 delegenin sandık başına giderek oy kullanacağı bu kongrede, Başkan Er hem mevcut başkanlık görevinde güven tazeleyecek hem de partiyi yerel seçimlere taşıyacak yeni yönetim kurulu üyelerini belirleyecek. Bu durum, teşkilatın önümüzdeki süreçteki yol haritası ve dinamikleri açısından büyük önem taşıyor.
TÜM ALANYALILAR DAVETLİ
Kongre öncesinde bir açıklama yapan İlçe Başkanı Hilmi Er, bu önemli buluşmaya tüm Alanya halkını davet etti. Er, "Partimizin olağan kongresinde, partili olsun veya olmasın, tüm Alanyalı hemşerilerimizi aramızda görmekten mutluluk duyarız. Bu kongre, sadece İYİ Parti'nin değil, Alanya'nın geleceği için de bir buluşma noktasıdır," ifadelerini kullandı.
Kongre, Alanya'nın sosyal ve kültürel hayatının merkezi noktalarından biri olan Kültür Merkezi'nde gerçekleşecek.
GENEL MERKEZDEN YOĞUN KATILIM BEKLENİYOR
İYİ Parti Alanya İlçe Teşkilatı'nın kongresine sadece yerel yönetimlerden değil, partinin üst kademelerinden de yoğun bir katılım bekleniyor. Genel merkez yöneticileri, il başkanlığı ve çevre ilçe teşkilatlarının başkan ve üyelerinden kongreye yoğun katılım olacağı bildirildi. Bu yoğun katılım, partinin Alanya'ya verdiği önemin ve teşkilatlar arası güçlü dayanışmanın bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Kongrenin, partililerin motivasyonunu artırarak yerel ve genel siyasete güçlü bir mesaj vermesi hedefleniyor.